Det är svårt att tänka sig, men det fanns en tid innan Stardew Valley. Då hette det förmodligen mest älskade bondespelet Harvest Moon: Friends of Mineral Town, som släpptes till Game Boy Advance i början av 2000-talet. Att det var på väg tillbaka har vi vetat ett tag – och nu är det här!

Story of Seasons: Friends of Mineral Town är en remake av det kanske bästa Harvest Moon-spelet genom tiderna. Sedan några dagar finns det både till Nintendo Switch och på Steam. Fint!

Betygen är inte översvallande, men stabila. På Steam ger dock 96 procent av hundratals spelare det tummen upp, och folket har som bekant alltid rätt. Frågor som ständigt kommer upp är "Harvest Moon, huh?" och "Story of Seasons, wut?" P.g.a. detta har jag satt ihop en liten inforuta.

Klipp ut och spara.

Varför suger nya Harvest Moon? Och vad är Story of Seasons?
Sedan några år heter serien, som vi tidigare kände som Harvest Moon, Story of Seasons. Varför? När utvecklaren bakom serien, Marvelous, beslutade att deras Xseed skulle börja ge ut serien i väst behöll Natsume namnet Harvest Moon. Resultatet är att Story of Seasons är Harvest Moon "på riktigt" medan Natsume har levererat den ena titeln värre än den andra.