Bitiga mechs erövrar 20-talets Europa.

Det börjar dra ihop sig till öppen beta för King Arts realtidsstrategispel Iron Harvest, och den 30 juli är det dags att snöra på sig kängorna och fylla på hydraulikoljan. Vi kommer bland annat att få testa några uppdrag från kampanjen såväl som multiplayer.

Spelet äger rum i ett fiktivt 20-tal (det förra alltså) där man gjort ordentliga framsteg inom robotteknologin, vilket resulterat i mechs av varierande storlek som vandrar runt på slagfälten och spyr ut dieselångor. Det finns en rad olika varianter att välja mellan, inklusive snabba spaningsenheter på två ben, tungt bepansrade sexfotingar och allt däremellan.

Det hela känns och ser ut lite som RTS-pärlan Company of Heroes, men mechsen (mecharna?) och de soldater som specialiserar sig på att slå ut dem tillför en intressant dynamik.

Betan kommer att äga rum på Steam, men det färdiga spelet kommer även att släppas på Epic Games Store och GoG den 1 september. Man planerar dessutom att släppa det till konsoler så småningom.

Skicka en rättelse
det är riktigt skoj. gillar deiselpunk skarpt med. 27/07 Tyckte detta såg riktigt intressant ut när de hade sin kickstarter och backade dom utan att tänka efter i ren desperation efter ett bra RTS. Sen läste jag på lite och såg vad för spel de gjort förut och blev osäker men behöll min pledge ett tag till.... 27/07 Testade demot som de hade tillgängligt förut. Rent generellt är det ett hyfsat spel men game-pacen är så sjukt långsamt då fordonen är mycket långsammare än de som används i CoH och fordonen var den primära punkten som lockade, något som inte riktigt... 27/07 Bra smak! Älskar Alexander Janssons konst också efter att ha spelat Samorost 3! Vet ej angående betan. Väntar nog på release 26/07 Ja han har väl varit involverad från början tror jag, då det utspelar sig i hans värld som han skapat, vad jag vet, själv (1920+). En av två konstnärer jag gillar, den andra är Simon stålenhag :) Edit: hur länge sträcker sig betan? 26/07 Jag håller förhoppningarna uppe. Company of Heroes är nog det spel jag har flest timmar i totalt. Gillade aldrig 2:an riktigt, så jag hoppas jag kan mätta RTS-hungern med Iron Harvest. Om än lite grann iaf. :) 26/07 Tycker det ser skoj ut! :) 26/07 Nästan alla mina tavlor i lägenheten föreställer motiv av Jakub Rozalski. I och med att han är direkt involverad i detta är jag riktigt sugen på titeln 26/07 Kollade på lite videos av några som har testat det och verkar som många tycker att det känns som en dålig kopia av Company of Heroes tyvärr 26/07