Kampen för att göra Battlefield 2042 till något som spelarna faktiskt vill ha fortsätter på Dice, och en nyhet som lär välkomnas av många är att de planerar att introducera ett klassystem och på så sätt göra det mer likt tidigare spel i serien. I dagsläget finns inget sådant system, utan istället är det olika specialister man får välja mellan.

I en videouppdatering säger de att spelets andra säsong snart är här och att de har stora planer för de kommande månaderna. De har analyserat den "polariserande återkopplingen" om specialisterna och beslutat att de i säsong tre kommer att flyttas in i ett mer klassiskt klassystem. Existerande specialister kommer alltså att kategoriseras som Assault, Recon, Support eller Engineer, och samtliga får tillgång till de förmågor och den utrustning som tillhör klassen ifråga.

Utöver det vankas det ytterligare förbättringar av kartor för att bland annat ge infanteri en bättre chans och se till att spelare kommer till striderna fortare, såväl som nytt material, inklusive den nya karta som den andra säsongen inkluderar.