"Varför dröjer GTA VI så länge?" har många av oss undrat under de snart tio år som gått sedan femman släpptes. Jo, för att GTA V fortfarande säljer hysteriskt bra. Det har nu passerat 180 miljoner skeppade exemplar, klargör Take-Two i en färsk budgetrapport.

Det mest imponerande är hur bra GTA V fortfarande säljer. För ett år sen passerade det 165 miljoner, och i november 2022 smet det förbi 170 miljoner. Då såg försäljningen för övrigt ut att ha bromsat in, men tydligen bara tillfäligt. För det senaste halvåret har alltså ytterligare 10 miljoner ex gått åt – av ett drygt nio år gammalt spel, som dessutom varit gratis en period. Så där har du svaret på varför Take-Two och Rockstar inte har nån brådska med att få ut GTA VI.

Men Take-Two försäkrar att arbetet med del sex rullar på som det ska, och öppnade i rapporten frö att GTA VI kan släppas räkenskapsåret 2025, alltså mellan 1 april 2024 och 31 mars 2025.

I rapporten framkommer också att den totala säljsiffran för GTA-serien passerat 400 miljoner exemplar. Red Dead-serien säljer också bra: 53 miljoner ex av Red Dead Redemption 2 har sålts, och totalt har båda spelen gått åt i 75 miljoner ex.

Visste du att GTA V dubbats till svenska – av FZ?

GTA VI har inget releasedatum. Men i samband med rapporten sa Take-Two att man siktar på att släppa "flera banbrytande titlar" under räkenskapsåret 2025. Om GTA VI är en del av den planen bör det få premiär mellan 1 april 2024 och 31 mars 2025. Och då kanske – kanske – försäljningen av femman minskar.