Starfield blev slutligen konsolexklusivt på Xbox, till framför allt många Playstation-spelares besvikelse (men kanske inte särskilt stora förvåning). Starfield är släppt och blickarna börjar långsamt vändas mot The Elder Scrolls VI. Inget har officiellt spikats kring format eller exklusivitet. Phil Spencer säger något till Bloomberg (via VG247), utan att säga mycket över huvud taget.

Vi tittar på detta från fall till fall med spelen vi bygger. Vi vill säkerställa att spelen är tillgängliga på många plattformar. På Xbox-konsoler. På pc. Även via molnet. De här spelen kan komma till nästan vilken webbaserad enhet som helst. Vi ser här miljoner och åter miljoner spelare som får tillgång till Starfield och alla Xbox Game Studios-spel. Det handlar i grunden om att ge spelarna valmöjligheter krig hur de vill spela och bygga sina bibliotek.

Som sagt: ett svar som egentligen inte ger några besked. Det är lätt att utgå från det faktum att Starfield blev Xbox-exklusivt, och att detsamma borde gälla The Elder Scrolls VI. Å andra sidan släpptes Skyrim på PS5, efter att Microsoft förvärvat Bethesda. Helt säkra vilka plattformar det slutligen blir kan vi inte vara.

Säkert är i alla fall att Elder Scrolls VI bekräftades för fem långa år sedan och verkar släppas tidigast om fem år. Alltså, 2028. Kanske blir det till Xbox Series-uppföljaren – och Playstation 6?

Utvecklingen har hur som helst börjat.