När David Cage (#Fahrenheit) talar så brukar det alltid bjudas på frispråkiga, citat-vänliga uttalanden som kanske egentligen inte borde vara så himla uppseendeväckande. På mässan Eurogamer Expo i London diskuterar #Heavy Rain-utvecklaren användandet av sex i spel, och hur man kan göra det på ett sätt som för en handling framåt och inte enbart för att väcka uppmärksamhet.

Som spelskapare har jag bara en enda enkel regel. Allt är tillåtet, inga begränsningar, så länge som det är logiskt och hänger ihop med handlingen och inte är omotiverat. Så Heavy Rain handlar inte så mycket om sex och våld, utan om karaktärerna och känslorna. Även om Fox News testar spelet och säger att det handlar om sex så kommer hela gamer-communityn, är jag säker på, att ställa sig upp och kasta stenar på dem. Det är vad jag hoppas på. Jag räknar med er.

Cage pratade också om hur teknologin utvecklats sedan Fahrenheit, och säger bland annat att nyss nämnda titel nästan känns som lite av en prototyp till det som nu utmynnar i Heavy Rain.

Heavy Rain utvecklas för närvarande exklusivt till Playstation 3 och släpps i mars nästa år. Nyligen insomnade Super Play publicerade en förhandstitt på spelet i somras. Den kan vara värd ett klick. Men om du är av inställningen att en bild säger mer än tusen ord så har vi också ett alldeles fullbelamrat bild- och film-arkiv till tjänst.

Vill ha en X360-version! :( 03/11 Finns inte mycket som kan chocka om man spelat Gudfadern 2 (mycket boobs) eller Ballad of Gay Tony (mycket sex). ;) Heavy rain ska helt klart inhandlas. 03/11 Snubben där har helt rätt. Dessutom undrar jag varför Fox News jämt ska gnälla 03/11 Detta kan verkligen bli intressant kan man minst säga. Tycker även han har en underbar blick om hur han vill att spelet ska vara "Allt är tillåtet, inga begränsningar, så länge som det är logiskt och hänger ihop med handlingen och inte är omotiverat."... 03/11 Jag hade inte ett endaste problem vad jag kan minnas när jag körde det på PC. 03/11 Tycker det är välkomnat att göra något nytt. Man MÅSTE inte producera en vanlig film eller ett superinteraktivt spel. Gråzoner är ju ganska fräscht trots allt. Tänk att få kolla på en film där du kan påverka handlingen, eller att du spelar ett spel med... 03/11 hur kan det vara dålig stil då det är sony som gör spelet till sin egen konsol? vet du vad jag tycker är dålig stil? att Microsoft köpte upp Alan Wake och låser ute ps3 - det är inte fare game. men men.. jag ser verkligen fram emot spelet, och ang alan... 03/11 Det borde ju släppts till PC. Jävla dålig stil att det inte sker. 03/11 Verkar bra, första spelet som fick mig att änns överväga att skaffa mig en PS3a. Hoppas inte den är som fahrenheit, börjar bra, men flippar (och floppar) totalt i slutet. Snyggt var det iaf! 03/11 De är ju quick-time events med massa olika val blandat med minispel mer eller mindre. Där de helt enkelt knappt går att misslyckas, om du dör så fortsätter spelet vidare utan den karaktären. Så du kan se det som en film som visar olika kombinationer av... 03/11
Skicka en rättelse