Operation Flashpoint: Red River-utvecklaren tycker varken att det är "smakfullt" eller "passande" att skapa krigsspel med verklighetsförankrade konflikter.

I en Edge-artikel säger #Operation Flashpoint: Red River-utvecklaren Sion Lenton att det är varken "smakfullt" eller "passande" att göra krigsspel baserade på verklighetsförankrade konflikter.

- En av tjejerna som jobbar här, hennes brorson dödades av en improvised explosive device [IED] för ett par månader sedan. Så när jag hör sånt vill jag inte vara i ett jävla möte där jag snackar upp min IED-teknik, säger Lenton.

- Inte vid någon tidpunkt tyckte vi att det skulle vara coolt att låta titeln utspela sig i Helmand eller Afghanistan, eftersom det är ett pågående krig där och brittiska soldater dör. Vi gör fortfarande ett krigsspel och visar soldater som dör, men jag antar att [vår påhittade konflikt] gör att vi spelar säkert.

- Men jag har inga problem med att spela säkert när det handlar om den här typen av grejer, avslutar han.

Sedan tidigare har bland annat #Electronic Arts nya #Medal of Honor-spel fått frän kritik för att det, åtminstone under utvecklingsstadiet, skulle gå att spela som talibaner i spelet.

Operation Flashpoint: Red River släpps till Windows, Xbox 360 och Playstation 3 under nästa år. Det är uppföljaren till #Dragon Rising - ett spel som gav FZ frän kritik, fast av helt andra anledningar.

Säg att du är racingförare, och du precis kommit hem från en traumatisk crash, och så ser du din frasa sitter o kraschar och skrattar, sjukt! Det är spel för fan, lär er skillnaden. Eller ska vi bannlysa alla smaklösa filmer som har död och blod i sig? 22/12 Om man tycker att detta är trams har man inget omdöme överhuvudtaget. Säg att du är soldat och har precis kommit hem från en traumatisk period, och så ser du att din lillebror sitter och spelar din verklighet. Sjukt. 22/12 Whatever Cockmasters, rör inte ert skit ens med radiostyrd tång. Bara massa gömda crapware med era spel!! 22/12 Inte så mycket att tillägga. Bra skrivet av alla tycker jag, speciellt Weizenbier. Även dagens roligaste ord av Mr Bravo.... "Trollstudio". Underbart! 22/12 Det är betydligt mycket mer smaklöst att skapa fruktansvärda skitspel och verkligen gnida in skiten över Operation Flashpoints goda namn. Och dessutom göra det två gånger i rad. 22/12 Föredrar påhittade händelser i alla fall. Är inte så förtjust i spel som försöker likna verkligheten allt för mycket. (Förrutom grafikmässigt) 22/12 Du har rätt i det du säger men det skadar ju inte att lägga en tanke på andra människor. Jag kan inte svara på om han gör det eller inte men det verkar inte så när han säger som han gör. Formulerade mig lite fel och menar snarare att han inte är en idio... 21/12 Är detta Sion Lenton's "snyft ursäkt" för att han inte har talang nog att skapa ett verklighetstroget krigs-spel..? Kan han inte bara erkänna att han inte kan göra annat än att bygga rally-spel. 21/12 Jag kan förstå att man kan tycka att det är smaklöst, att det sitter människor i sitt trygga hemland och gör underhållning av ett helvete som folk går igenom just nu. 21/12 Tycker i och för sig att det är lite onödigt att hoppa på folk som förargar sig över stötande material. Det är väl ganska förståeligt. Det är ju trots allt skillnad på ett fiktivt och icke-fiktivt scenario i min mening. Inte för att jag skulle vilja för... 21/12
Skicka en rättelse