I ett pressmeddelande berättar #Electronic Arts att två nya produkter under varumärket #Spore är på gång, en expansion och ett prylpaket. Expansionen rör främst rymdfasen och öppnar nya planeter för utforskning. Prylpaketet ger tillgång till nya djurdelar, animationer och färgläggningsfunktioner.

Förväntad lansering är 18 november för prylpaketet och våren 2009 för expansionen. I pressmeddelandet berättar också förläggaren att över 30 miljoner varelser laddats upp på internet från över en miljon sålda spel världen över.

Men nyheten om prylpaket till försäljning kommer tveklöst även att väcka frågan hos många om EA tänker mjölka Spore på samma sätt som de mjölkat The Sims. Vad tror du?

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiMjliY2M2MWE4OTI1MTBlNDFlNDNjNWJiYmM5OTQyZjdhN2M2Mzc0YSI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MjAxO2k6MTtpOjI3OTtpOjI7aTo2NjE2O319"></input>

<input type="radio" name="q279" value="1651" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Jag har Spore, ja tack till prylpaket.

<input type="radio" name="q279" value="1653" class="form_input_radio"></input>

Jag har Spore, men nej tack till prylpaket.

<input type="radio" name="q279" value="1655" class="form_input_radio"></input>

Jag har inte Spore, men ska köpa det och prylpaketet.

<input type="radio" name="q279" value="1657" class="form_input_radio"></input>

Jag har inte Spore.

</form>

Jo jag förstår att du inte kan uttala dig om det och inte heller dom som utvecklar spelen men jag är som sagt var inte ensam om att tycka så och jag tror stenhårt på att det är för att förhindra att folk köper sina spel begagnade. Jag förstår till fullo... 16/10 Men nu är de inte så i de här fallet, spelen är gjorda under EA's namn, och ska man tänka som du gör så hade alla bra spel kunnat varit gjorda av EA, men även här är så inte fallet. Sen ang hela spel, vart har du varit dom senaste åren? Nu för tiden slä... 15/10 Just deras kopieringsskydd etc vill jag inte gärna uttala mig om, och kommer inte göra det heller av olika anledningar, men jag kan helt klart förstå irritationen runt om det. Att bojkotta spel bara för att det är EA som är utgivare/utvecklare tycker... 15/10 Vad jag menar är att spelen lika gärna skulle kunna ges ut av andra utgivare och det skulle i stort sett vara samma spel. Om jag tar Bioware som ett exempel så har jag alltid gillat deras spel och att EA köpte upp dom påverkar knappast hur bra spel dom... 14/10 Det känns väl ändå absolut inte omöjligt att storyn skulle vara såpass stor? En ras för varje släpp, och orginal släppet på starcraft 2 skulle vara typ 20ish uppdrag? Blir juh som Starcraft + Starcraft: Broodwar där varje kampanj var ungefär 9-11 uppdra... 14/10 Jag tycker det e synd att dom inte gör om stam fasen, för den var seg och inte så rolig att spela. och rymdfasen borde dom göra om helt! den e så fett seg att man inte orkar klara av den... och det e synd för jag vill se vad som händer då. 14/10 Får se om alla quotes blev korrekt nu.. det var en vägg av text och quotes så det blev lite krångligt... I alla fall, nu tog jag iofs bort en massa av det du skrev, men vad jag förstod så gnäller du alltså på att det är EA som mjölkar spelen och det är... 14/10 Det är en stor skillnad på Blizzard och EA, när Blizzard släpper något så kan man räkna med att den produkten lever upp till deras sjukt höga krav men när EA släpper något kan man oftast räkna med det motsatta även om det finns undantag. Visst Blizzard... 14/10 Kan på sätt och vis hålla med där, EA släpper mycke skärp, som t.ex. deras filmlicenser som dom äger, Harry Potter osv... Men EA drar in enorma pengar på dessa skitspel och med hjälp av dessa pengar kan dom släppa grymma spel. Tror folk glömmer bort dom... 14/10 hade bara köpt en "expansion" om det hette "Cheats and hacks", "Brutal dismemberment" eller "Finally-fully-balanced-and-optimized pack". 14/10
Skicka en rättelse