Nästan två månader innan butikssläppet har en fullständig Crysis 2-version läckt ut på nätet.

Krisen är ett faktum för #Crytek – en sen betaversion av hett efterlängtade #Crysis 2 har läckt på nätet. Den innehåller hela singelkampanjen och fullständigt stöd för flerspelarläget, enligt forumanvändare på Facepunch.

Läckan innehåller huvudnyckeln till spelets aktiveringsservrar, något som gör att kopieringsskyddet kringgås. Crytek tvingas därför byta huvudnyckel till det färdiga spelet eller kanske till och med byta kopieringsskydd fullständigt.

Utgivaren #Electronic Arts kommenterar katastrofnyheten i ett blogginlägg.

– Crytek har fått reda på att en tidig, ofullständig och ofärdig version av Crysis 2 dykt upp på torrent-sajter. Crytek och EA är djupt besvikna över nyheten. Vi uppmuntrar fansen att stödja spelet och utvecklingsteamet genom att vänta och köpa det färdiga, finputsade spelet den 22 mars [25 mars i Europa].

Hur läckan skett och vem eller vilka som är ansvariga för den ödesdigra händelsen är fortfarande oklart. Men klart är att det är ett hårt slag mot Crytek och händelsen kan få stora konsekvenser för Crysis 2:s kommersiella framgångar under senvåren då den officiella lanseringen sker.

Tack till WaltX, Nillz, krqkan, uberpwnage2.0 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse