Gripar, varulvar, sektledare och Pandoras ask. Visst låter det som himlen för en fantasyspelnörd? Det skulle det kunna vara om inte utvecklarna hade gjort spelet dagen efter firmafesten och glömt finputsningen.

Man skulle kunna tro att en erkänd konsttjuv som Deckert har koll på att Pandoras ask, den ska man låta bli. Men inte då. Den klåfingrige typen smiter in på stadens museum och öppnar asken. Han får ett brännmärke på handen. Märket gör att han kan ta tillvara energi, läka sig själv eller använda i försvar mot de bestar som dyker upp när askens innehåll förvandlar New Yorks gator till helvetet.

Deckert flyr ut ur museet och ut i kaoset på New Yorks gator. Gripar, varulvar och älvor har tagit över och nu är det Deckerts tur att slåss för att överleva. Dessutom har Deckerts uppdragsgivare skickat in sekten The Black Order i smeten. Sektpacket, tillsammans med diverse bestar och inblandningen av diverse tjommar i Black Orders motståndsstyrka, gör att det blir ett saligt mischmasch där alla slåss mot alla.

Legendary är ett märkligt spel som först fångar dig, och sedan framkallar kräkningar. Det har sina ljusa stunder, men alldeles för många kolsvarta. New York-delen är mörk, ful och tung, sedan följer en upplevelse i engelsk glesbygd där spelet, grafiskt sett, höjer sig en smula.

Dummare AI får man leta efter

Fienderna är en salig blandning av allt från människor till drakar och varulvar. Den grafiska designen är alltifrån supercool till supertafflig. Röstskådespeleriet är som hämtat från lågstadiets skolteater, vapenbalansen så dåligt att du inte ens orkar engagera dig i annat än din brandyxa och första pistol. Dessutom är varenda fiende stendum och du behöver bara ställa dig på lagom avstånd för att spöa både sektgubbar och annat trams, utan att själv få så mycket som en skråma.

Det finns några bossar som bitvis är underhållande och utmanande. Men till viss del är de också så omdömeslöst utformade att man vill dra täcket över huvudet och hoppas att man just drömt en designers värsta mardröm.

Med rätt manusförfattare hade historien kunnat vara finputsad och bli lika lika fängslande som #Dead Space eller #Half-Life. Men tyvärr, det här spelet måste ha tagits fram dagen efter luciafirandet. Bitvis glänser det med snygga, coola monster och en spännande historia. Sekunden efter faller det ner bortom Hades klyfta och uppvisar bara dålig grafik, taffliga animeringar, hysteriskt uselt ljud, tråkiga texturer och enformiga fiender. Att spela online suger, om möjligt, ännu mer. Det går ut på att fånga flest varulvar och är en riktig hit enbart om du behöver en kraftig dos sömnmedel.

Slutligen

Legendary skulle kunna vara riktigt bra om utvecklarna lagt ned lite mer tid och engagemang i spelupplevelse och design. Men, det är olyckligtvis så oslipat att du istället för att njuta av cool fantasyaction vill lägga dig ned och kräkas över dess eländiga AI, stillösa grafik, taffliga ljud och den ofattbart tråkiga storyn. Det här är ett spel som du ska köpa enbart om du har spelat all annan action som finns att tillgå och om du dessutom är halvblind, lomhörd och har väldigt, väldigt tråkigt.

Skicka en rättelse