Om du har bråkat med grannen/partnern/chefen och inte vill göra upp i verkligheten kan vi rekommendera WWE Smackdown! vs Raw 2010. Du får garanterat ut alla aggressioner.

Det första som dyker upp när jag lägger i skivan är en text som varnar mig för att försöka mig på att göra det här hemma. Det var ju tur, för det var precis vad jag hade tänkt mig. Jag vet inte om det handlar om dold humor eller om den där texten faktiskt måste finnas där, men den är lite rolig och samtidigt skrämmande. Oavsett varningsskylten vill jag ändå vara på det klara med en sak från början: det här är inget spel för den som ogillar våld. Här är det våld från början till slut som gäller, oavsett om det är byggt på show-biz eller inte.

Spöa allt och alla

Men räkna med att få stryk tillbaka

Med det sagt kan vi konstatera att det är ett kul spel med mycket fler möjligheter än vad som funnits i tidigare versioner. Du kan numera till och med skapa en egen storyline. I grund och botten går spelet som tidigare ut på att spöa motståndarna tills de antingen tuppar av eller tills du lyckas hålla fast dem så länge att domaren hinner räkna till tre.

Det där kommer att göra ont.

Att lära sig alla rörelser är spelets största utmaning. Det finns väldigt många greppkombinationer och mycket handlar om timing. Du måste utföra exakt rätt rörelse på rätt plats för att lyckas knocka din motståndare. Det tar lång tid bara att bemästra de enkla rörelserna och i början blir man förbannad över att ens WWE-stjärna inte rör sig som man vill.

Du kan antingen spela ensam mot datorn eller mot tre av dina vänner, något som gäller både lokalt och över nätet. Dessutom kan ni slå er ihop och vara två mot två. Spelar du ensam kan du skapa en egen storyline och du kan också spela i karriärsläget. Den som gillar att åka på ordentligt med stryk väljer kampanjen "The Road to Wrestlemania". Wrestlemania är, för dig som inte hört talas om det, en gala där de tyngsta matcherna avgörs.

Vänvänligt

Men börja inte slåss på riktigt

Att den här titeln är som roligast när man är mer än en står helt klart. Helst ska ni sitta i samma rum så att ni kan skrika ordentligt åt varandra. Publiken skriker visserligen en hel del, men du vill kunna kalla dina vänner diverse otrevligheter och helst ha dem bredvid dig när du gör det. Vem vet, det kanske kan bryta ut en lokal wrestlingmatch hemma i soffan och då kanske den inledande varningstexten inte var så dum?

Ett grafiskt problem är hur killarna och tjejerna rör sig i ringen. Det ser ut som om deras ringmuskel krampar våldsamt när de går omkring, vilket kanske är sant med tanke på att en del hopp sker med ändan först. Visserligen ser det bättre ut än i tidigare versioner, men det är ändå inte riktigt bra. Grafiken är dock bara en kosmetisk detalj, det är ändå lika roligt att spela trots figurernas halvtaskiga rörelsemönster. Du glömmer snart bort det, för adrenalinet flödar och allt du tänker på är att krossa din motståndare.

Genomskinliga rep är det senaste i wrestlingvärlden.

I grund och botten blir den mänskliga naturen inte mer komplicerad än så här, vilket utvecklaren mycket väl har tagit sikte på. Att du kan skapa din egen superstjärna, följa en karriär och spela på en mängd arenor – inklusive i en stålbur – är trevliga delar av spelet, men som egentligen inte tillför särskilt mycket annat än för dem som verkligen älskar wrestling. Vi andra struntar förmodligen högaktligen i att skapa egna logotyper - allt vi vill är att slåss.

Är 27 och har börjat följa smackdown igen :) ser fram imot fatal 4-way där undertaker ska försvara titeln Tjejen tittar också men tycker spelet är roligare Bruno och hans knäppa bisittare på "this week in wwe" på eurosport är ju kungen av komentatorer... 06/11 Hehe, fighingspelet handlar i princip bara om att slåss... woot! Ja, det är inte lätt alltid :) 06/11 "Ett grafiskt problem är hur killarna och tjejerna rör sig i ringen. Det ser ut som om deras ringmuskel krampar våldsamt när de går omkring, vilket kanske är sant med tanke på att en del hopp sker med ändan först" dagens! haha 06/11 Den senaste tiden har jag bara sett WWE lite sporadiskt då och då. Däremot följer jag TNA. 06/11 haha, helt underbart!!! Tänk om man hade haft sådan tur :) 05/11 Möjligt. Jag är några år äldre än så och tittar på WWE tillsammans med en ännu mer engagerad flickvän :) 05/11 Är väl en av de få 29åringar i sverige som följer WWE stenhårt och tycker att det är grymt underhållande :D funderar på att köpa en 360 arcade för att kunna lira detta då jag sålt min kära PS3.. :( Triple H ftw :up: :P :D 05/11 I många år... "halvtaskiga rörelsemönster" Va?? 97% av alla rörelser är ju mocapade många säkert av stjärnorna själva 05/11 Underbart spel förutom online delen =/ segt o laggar som faen Kan nån förklara för mig hur man kan köra 50 pers på en stor bana i vilket pang pang spel som helst Men o få 4 st pers att flyta i en ring är tydligen omöjligt 05/11 Som att jämföra FIFA 09 med NHL 09, kthx. 05/11
Skicka en rättelse