Garn-Yoshi är tillbaka i en nyversion som inte direkt dryper av nyheter.

Att en nyversion känns som ett helt nytt spel borde rimligtvis kunna vara en fördel. Så icke i fallet Poochy & Yoshi's Woolly World. Anledningen till varför varje steg bland stickade väderkvarnar och virkade lavafloder känns som de första stegen i en ny värld är för att originalet till Wii U var lätt att glömma – men till dess försvar var det också löjligt lätt att tycka om. Med garn-Yoshi har Good-Feel inte gjort en ny klassiker i samma anda som kladdkrite-Yoshi. Vad de har skapat är däremot ett lättsamt, roligt och hagalet plattformsspel som är värt en vecka av ett spelliv.

Det spelet saknar i utmaning tar det igen i hoarding.

Vi ska med en gång avhandla den stora, gröna dinosaurien i rummet: spelet är inte värt din tid om du redan spelat sönder Wii U-versionen. Även om jag till en början har svårt att känna igen mig kommer minnena pö om pö tillbaka. Är du inte världens största fanboy av Yoshi kommer de nya inslagen knappast välta din värld.

Mellow mode gör ett skitenkelt spel skitenklare, då Yoshi får vingar och en trio Poochy-valpar hjälper dig att hitta hemlisar. Onödigt. Poochys egna banor är skön avkoppling där vovven springer av sig själv, men hoppar med din hjälp, för att samla så många pärlor som möjligt. Men det är för få banor som låses upp alltför sällan. Frustrerande.

Poochybanor och kortfilmer med vovven och Yoshi är två av nyheterna.

Att kunna designa egna garn-Yoshis och dela med andra är väl kul (för de av oss som inte hatade syslöjden, det vill säga). Ironiskt nog är den finaste nyheten den del du inte har någon kontroll över. En gång varje dag låses en ny kortfilm upp som visar Poochy och Yoshis störtsöta stop-motion-äventyr. Då dessa lär dyka upp på Youtube förr snarare än senare (en del finns redan) är de dock inte en usp.

3d:n är behaglig men den tjusiga garnestetiken kom mer till sin rätt på en krispig HD-skärm. Om du däremot inte äger en Wii U, vilket ju de flesta inte gör, finns mycket att hämta i Poochy & Yoshi's Woolly World. Söker du utmaning är detta inte spelet för dig men om du däremot vill vända ut och in på banorna för att hitta garnnystan, stickade blommor och virkade mynt kommer du trivas. Estetiken införlivas på snygga sätt i mekaniken. Genom att kasta garnägg fyller du i mönster och skapar plattformar. Drar du i öglor kan helt nya rum uppenbara sig. Precis som jag slog fast i originalrecensionen blir spelet dessutom bättre allteftersom.

Poochy & Yoshi's Woolly World är aldrig dåligt men aldrig heller fantastiskt. Något nytt Yoshi's Island är det då rakt inte men däremot ett estetiskt praktverk som bevisar att Nintendos sköna, gröna dinosaurie inte kommer dö ut än på länge.

Skicka en rättelse
Har Yoshi's Woolly World på Wii U och det är ett mästerverk! på Wii U är det 5 av 5 Testade nyss demot som finns att ladda ner till 3DS så det blir ett självklart köp! 08/02 Känns som ett rätt märkligt resonemang att en usp skulle förgås för att innehållet läggs upp på YouTube eller liknande. Med den logiken skulle t.ex. Uncharted vara fullkomligt onödigt att spela då gameplay är generisk action-tristess medan story-sekvens... 06/02 Garngrejen är inte direkt ny, Kirby´s Epic Yarn släpptes ju några år tidigare till Wii och även Yoshi´s Story hade en slags textillook, även om det kanske inte var endast garn som gällde på den tiden. Yoshi´s Story skulle nog fortfarande se väldigt bra... 03/02 varför inte på Nintendo switsh, 1:an var ju på wii u 02/02 För er som undrar, usp betyder unique selling point of syftar till att produkten, i det här fallet, spelet - har något unikt som andra saknar. När ska ni börja med videorecensioner? Känns som att FZ ligger efter här, mer video till folket! 02/02 Har nött Wii U spelet. Riktigt RIKTIGT trevligt. Var positivt överraskad. Visst, inte så att man sitter och svettas i överkant pga kniviga hopp. Det fann även ett smart easy-mode som dom kallar "mellow mode" där man kan typ flyga. Så om man hoppar så... 01/02 http://vignette4.wikia.nocookie.net/simpsons/images/a/a1/Poochie.jpg/revision/latest?cb=20121207211354 01/02 Det har beställts och ska spelas ^^ 01/02 Tycker verkligen inte om stilen i spelet, att allt ska se ut som garn. Rätt så kreativt antar jag men inte min grej. 01/02