Recensioner

Här hittar du våra senaste recensioner!

0

Conflict: Desert Storm II

När Irak gick in i Kuwait rasade omvärlden. Saddam Hussein hade gjort sitt livs misstag sades det och USA under ledning av George Bush (den äldre) var inte sena med att ta tillfället i akt. Mängder av nationer, nästan 100 stycken, anslöt sig genast till USA:s sak och började samlas i området. Så inleddes då Operation Desert Storm, kriget vid Gulfen där vi nu ska få äran att delta.

0

Freedom Fighters

Muren är sen länge fallen och Arnolds motståndare får nuförtiden bara smaka verbala smockor. Annat var det på åttiotalet, då guvenören smiskade kommuniststjärt i var och varannan film. Freedom Fighters anammar den gamla trotjänaren till actionstory och låter oss återuppleva minnena av att slakta drivor av röda ryska björnar.

0

Nosferatu: Wrath of Malachi

När vagnen rullar över en sten hoppar du till och inser att du måste ha somnat. Utanför glasdörren hör du förutom draghästens hovklapper en uggla som hoar ensamt i mörkret och du verkligen känner kylan dra genom glaset. När vagnen svänger ser du slottet dit du är på väg på en hög kulle ett par kilometer bort. Som ett kusligt spökslott, dansandes i månens ljus med långa spiror som sträcker sig mot den mörka himlen, reser sig slottet som om det växte från marken. När vagnen återigen hoppar till känner du en kall kår sprida sig längs ryggraden och du känner på dig att de närmaste dagarna kommer att bli allt annat än vad du är van vid.

0

Dungeon Siege - Legends of Aranna

Jag brukar fortfarande undvika att nämna att jag aldrig spelat Baldurs Gate när jag hamnar i diskussioner med RPG-fanatiker. RPG har aldrig varit min stora passion men ändå har jag emellanåt testat en och annan titel i genren och då oftast fastnat i det rätt kvickt tills jag tagit mig igenom spelet. Ett sådant spel var Dungeon Siege som tilltalade FPS-spelare som mig med en avsevärt mycket snyggare grafik än den man finner i andra RPG. Nu släpps tilläggspaketet Legends of Aranna och FragZone tar sig en titt om det fortfarande är lika lockande.

0

Halo

Giganten har landat. Med ett brak som uppmättes till 7,8 på Richterskalan slog Halo ner som en blixt i Sveriges spelbutiker och chockerade såväl anställda som gamers och vanliga förbipasserande. Microsoft ämnar göra med Halo vad de gör bäst – pumpa in pengar, pusha sin produkt och köra över allt motstånd. Men kan ett två år gammalt spel verkligen dominera PC-spelscenen? FZ har dragit på sig Master Chiefs galoscher ett tag för att se om de fortfarande är funkis.

0

Rebels - Prison Escape

Inom en snar framtid anländer Commandos 3 till alla smygarstrateger där ute. Det populära serien tog sin början för cirka fem år sedan och gav alla en kvalitativ upplevelse som inte bara bestod av resurshantering eller hjärndöd skjuta-action.
Rebels – Prison Escape är i mångt och mycket en tvilling till Commandos.

0

C&C Generals: Zero Hour

Ett tecken på ett spels popularitet är expansioner. Ta bara The Sims som exempel där EA spyr ur meningslösa tillägg som knappast berikar spelserien något nämnvärt. Allmänt talat förser många expansioner egentligen inte mycket vad gäller förändringar i spelupplägg och grafik, utan de ingredienser som tillförs är ofta nya uppdrag och nya enheter. Mycket av det som gjorde Command & Conquer-serien så speciell, som filmer och marina enheter, inkluderades inte i Generals då det släpptes för ett tag sedan. Nu släpper EA expansionen Zero Hour, där vi både finner filmer och marina enheter.

0

Mace Griffin: Bounty Hunter

Alla som någon gång sett en Star Wars-film vet troligtvis vem Boba Fett är och hur han tjänar sitt levebröd. Att vara prisjägare är väl ungefär som att vara polis, fast utan några moraliska stötestenar. Skjut det mesta som rör sig, med fördel innan det skjuter dig, är ett motto som kan hjälpa dig att överleva länge i Warthogs spel Mace Griffin: Bounty Hunter. FragZone har putsat pickadollerna och börjat spåra brottslingar i den stora kalla jymden.

0

Homeworld 2

Även om jag var en hängiven spelare av Command & Conquer- och Warcraft-spelen så blev spelgenren efter ett tag något tjatig. Uppföljarna erbjöd oftast bara snyggare grafik och en och annan liten innovation, men i det stora hela var grunden alltid densamma. Realtidsstrategispelen förändrades väldigt lite och man började undra om det kanske inte gick att förnya genren längre. Men för några år sedan såg Homeworld dagens ljus och bevisade att RTS-genren fortfarande kan utvecklas. Nu har äntligen Homeworld II kommit och bygger det vidare på ettans fungerande koncept eller försöker det sig på något revolutionerade igen?

0

Jedi Knight: Jedi Academy

Stjärnglansen må ha falnat en del från 70-talets ljussabelsviftande i Star Wars. Men på datorskärmar runt om i världen lever legenden vidare. Nytt för i år är att man kan ta värvning i Jediskolan, under ledning av ingen mindre än Luke Skywalker själv – i skepnad av Mark Hamill. Phat har studsat runt i bästa Star Wars Kid-stil den senaste veckan.