Författare: bastard

998 artiklar i arkivet.

Filtrera
136

Age of Conan - en andra titt

Tre månader har gått sedan Funcom släppte barbarerna fria i Age of Conan. Tre månader är inte en speciellt lång period i ett massivt onlinespels livslängd, eller rättare sagt utvecklingstid. Även om spelet är släppt betyder det inte att utvecklingen stannat - den har snarare gått bakåt.

55

Razer Lycosa

Jakten på våra surt förvärvade stålar är en ständig utmaning för företagen. Razer lockar denna gång med enkelhet och högfriktionstangenter för att vi inte ska glida omkring i svettiga onlinedueller.

167

Age of Conan: Hyborian Adventures

För ett par månader sedan var Age of Conan ett relativt ointressant spel för mig. När jag först hörde talas om att ett onlinespel baserat på Conan The Barbarian var på gång dömde jag ut det direkt.

97

Historisk hårdvara - så har pc-spelande utvecklats

Vad som sitter under huven har ofta stor betydelse på spelupplevelsen. I en modern dator hittar vi resultatet av årtionden av rigorös utveckling och tekniska framsteg.

26

Command & Conquer 3: Kane's Wrath

Den till synes odödlige ondingen Kane är tillbaka. I den föga överraskande expansionen Kane’s Wrath till förra årets succé Command & Conquer 3 får vi än en gång stifta bekantskap med de bittra fienderna Nod, GDI och den senaste bekantskapen, utomjordingarna Scrin.

73

Fallout 3

Del tre i den postapokalyptiska spelserien Fallout känns för tillfället väldigt långt borta. Men i slutet av året kan väntan vara över, Bethesda Softworks siktar på att ha rollspelsuppföljaren färdig då.

16

RTL Biathlon 2008

Såvida du inte bor i landets norra delar har snön lyst med sin frånvaro. Tungrott för vintersportsälskare alltså, och kanske läge att idka skidskytte på dator istället för utomhus?

22

Final Fantasy XI: Wings of the Goddess

I det märkliga landet i öst är Final Fantasy-temat i stort sett kultur. Visserligen är det ett globalt fenomen med en lång historia i spel- och filmvärlden men inte ens i närheten så stort som i Japan.

7

Bee Movie Game

Dreamworks är en filmstudio som är känd för välgjorda datoranimerade och estetiskt tilltalande spelfilmer som Shrek och Madagascar. Annandag jul har deras Bee Movie premiär i Sverige och den föregås av ett spel på samma tema.

70

Gears of War

Min negativa syn på konsoler fick mer ved i elden när det först sades att det lovande Gears of Wars inte skulle släppas på pc. På E3-mässan i somras kom dock lika glada som motsatta besked.

14

Age of Empires III: The Asian Dynasties

Age of Empires III fick ett ganska svalt mottagande. Många klagade på att det var för likt föregångaren. Kan expansionen The Asian Dynasties ändra på det?

18

Razer Diamondback 3G

Razers förra mus prisades här på FZ förra året, det var knappt att toppbetyget räckte till. DeathAddern var suverän - klarar Diamondback 3G att göra om bedriften?

23

Rail Simulator

Lokförare var yrket som slogs om en plats i min topp 5-placering för drömjobb när jag liten. Idag när jag tänker tillbaka och frågar vad som var så lockande blir jag fundersam. Men så är det kanske med livet, ens perspektiv på saker och ting ändras ju äldre man blir.

12

Ship Simulator 2008

Trots att Microsoft sedan 1982 släppt nya upplagor av Flight Simulator-serien är flygspel inget vi pc-ägare är bortskämda med. Än mer underligt är att det finns ännu färre simulatorer baserade på människans kanske äldsta fortskaffningsmedel - båten.

36

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

När Ghost Recon Advanced Warfighter (GRAW) dök upp på pc i maj 2006 fick det ett ganska svalt mottagande. Personligen tröttnade jag fort på spelet men imponerades av grafiken, fysiken och de väldiga miljöerna.

110

Enemy Territory: Quake Wars - betaintryck

Den 20 juni släpptes de första beta-nycklarna till onlineröjaren Enemy Territory Quake Wars. Vi på FZ lyckades komma över ett par nycklar som lottades ut till våra trogna läsare. 39 stycken lottades ut, en nyckel behöll vi för oss själva och har stått som grund för den här förhandstitten.

67

Halo 2

När Bungie släppte Halo till Xbox för snart sex år sedan blev det genast ett av de mest populära konsol-FPS:en. Tre år senare kom uppföljaren och även den blev en rejäl kassako för utvecklarna.

12

Combat Mission: Shock Force

Realtidstrategi och strategispel överhuvudtaget är ingen nytt påfund. Omgångsbaserade datorspel är dock den genre som tar hem priset då det gäller ålder i den digitala underhållningen.

31

Penumbra: Overture

Spel med känsla och atmosfär är inte vardagsmat. Det senaste jag lirade var nog The Elder Scrolls IV: Oblivion. En av de genrer som alltid haft en myspyskänsla över sig är skräckspelen. Jag vet inte vad det är men det är någonting som fascinerar när jag blir överaskad och hoppar till på samma gång.

81

Command & Conquer 3: Tiberium Wars

Under det senaste året har vi blivit bombarderade med förhandstittar, skärmdumpar och trailers vilket gjort väntan ännu mer plågsam, men nu är den äntligen över - Command & Conquer 3: Tiberium Wars har landat!

59

Carmageddon

1997 var ett tufft år för moraltanterna, då släpptes nämligen de våldsamma spelen Postal och Carmageddon till pc. Tyskland, med sin stränga syn på våldsspel gick i taket och bytte ut människorna mot robotar. I England byttes människor och boskap ut mot zombie-versioner med grönt blod.

8

Titan Quest: Immortal Throne

Spelåret 2006 var lite av en besvikelse. Många titlar som släpptes var hypade till skyarna men föll pladask vid mållinjen. Det gedigna Titan Quest landade ganska obemärkt på spelhyllorna trots det dåliga spelåret.

105

Vanguard: Saga of Heroes

Blizzard är med sitt World of Warcraft är utan tvekan störst i den massiva onlinevärlden. Då och då dyker det upp intressanta konkurrenter som slåss om mmorpg-herraväldet och våra pengar.