Med PSVita på ingång sjunger Sonys sex år gamla trotjänare på sista versen. Men för den som vågar ge gamlingen en chans väntar ett föredömligt stort och soligt spelbibliotek. Vi ger er våra sommarfavoriter.

"Big in Japan", borde vara en legitim synonym för PSP. Trots sprillans nya 3DS och många gånger kraftfullare HD-konsoler lyckas den lilla maskinen toppa försäljningslistan vecka ut och vecka in. Hemligheten är inte hemligare än att det finns fantastiskt fina spel till konsolen i alla former och storlekar. Idag bjussar vi på fem alternativ ingen strandutflykt bör vara utan.

Förresten, du missade väl inte fredagens DS- och 3DS-genomgång eller gårdagens guide i App Stores djungel?

Kopplingen mellan lata dagar bland sanddynerna och Kratos mytologiska och bloddrypande eskapader kan tyckas lång. Men glöm inte att Grekland är något av sinnebilden för finkornig sand och soldränkta stränder. #Ghost of Sparta är kanske inte rättvist uttryck för just detta. Däremot är det ett fantastiskt spel, vilket inte är fy skam. Det är också ett lysande bevis på att de bästa stationära upplevelserna inte nödvändigtvis behöver kompromissa med spelglädjen när det blir portabelt. Detta är så nära du kommer en blockbuster på din PSP.

[video=6179]

"Sommaren är räddad!" … är kanske inte det första du utbrister när Square Enix släpper ännu en nytolkning av ett dammigt Final Fantasy. Men om du sopar cynismen under badhandduken och inser fakta – äventyren är orimligt tidlösa – kommer du inte att ångra dig. Den här nyversionen är dessutom extra prisvärd eftersom du dels får fortsättningen på sagan, The After-Years, samt ett mellanspel som storymässigt fungerar som en bro mellan originalet och uppföljaren. Pixelperfektion och sandstrandsperfektion i ett och samma paket. Lysande! Men…

[video=7727]

… för många är tid en dyrbar valuta och att spendera 50 timmar på ett j-rpg kan vara totalt orealistiskt. Men när en halvminut är allt du behöver har du inte längre några ursäkter. Så snöra på dig äventyrskängorna, ta ner bredsvärdet från väggen och bered dig på att rädda en värld med bybor i nöd, slumpmässiga strider och en historia som vägrar ta sig själv på allvar – men för den sakens skull inte saknar de viktigaste beståndsdelarna. Att slappa och koppla av är en konst, men #Half-Minute Hero bevisar att det inte behöver ta så lång tid. Det enda du behöver, när allt kommer omkring, är 30 sekunder.

[video=9144]

Föregående Nästa
Jag är undrande för påståendet att kunna spela i solsken eller lätt skugga? Är skärmen verkligen god nog för det? Köpte en av de senaste smartphones som fått ultramycket beröm för just skärmen. Det är knapp man kan orientera sig i dagsljus. Men den deta... 11/07 Moralkärring :p Tänk på alla som läser böcker på stranden då! Och om man solar så vill man kanske ligga still och då är det kul att göra nåt medan. Men jo, ett strandtennis-set eller varför inte en simtur rekommenderas. 11/07 Om man väl masat sig till stranden skall man väl för fan inte sitta och surfa eller spela spel, nej nu får ni allt ta och kamma er.Vuxna / Ungdomar och barn slåss med problemet fetma, och detta blir inte ett dugg bättre utav att man sitter på arslet dag... 10/07 Wooooh Half-Minute Hero, yeah baby! XD Så sjukt jävla roligt och stressigt och udda och bra spel! Väl värt att titta närmare på för er som inte har en susning om vad det är. Enormt glad över hur spelet kom med på den här listan :) 10/07 En liten fråga som jag känner bör ställas i all vänlighet... VAR !#%#"¤ ÄR KULA WORLD?! BADBOLL, DET BLIR INTE TYDLIGARE KOPPLING ÄN SÅ!!! (Ja okej, Klonoa Beach Volleyball kanske :P) ;) =) 10/07 Hade nog helst spelat Final Fantasy IV: The Complete Collection eller Half-Minute Hero på stranden :). God of war:Ghost of sparta känns lite för mörkt och man lär ju inte se nåt när man ska spela på stranden. 10/07 Det handlar ju om strandspel i listan, och Fredde tyckte väl helt enkelt inte att en så cinematisk upplevelse som MGS gör sig så bra på beachen. :) 10/07 Att ni har missat att ta med MGS peace walker... 10/07 Lite besviken på de här listorna faktiskt. Men mina val: Persona 3 Portable Metal Gear Solid Peace Walker Tactics Ogre: Let Us Cling Together Knights in the Nightmare Half-Minute Hero 10/07 alternativet "inget av de" borde vara med i omröstningen tycker jag.... 10/07
Skicka en rättelse