Det dröjde fem år och kopiösa mängder viftande partyspel innan Wii fick sitt perfekta flaggskepp, spelet som gjorde de rörelsekänsliga kontrollerna rättvisa och precisa. Att Hyrules hjältemodiga svärdsviftare stod för showen känns inte så lite lämpligt. Men samtidigt som Link har bättre kontroll på svärdet än någonsin tidigare och fienderna parerar och läser av hans attacker, finns ännu ett oemotståndligt, pyssligt och klassiskt Zelda-äventyr under ytan – kanske mer välberättat än i någon av de andra titlarna.

Läs FZ:s recension

[video=10131]

För tredje gången på fyra år var Nathan Drake tillbaka och flyttade äventyrsgenren ytterligare ett snäpp in i framtiden. Hur var det ens möjligt? #Naughty Dog har lärt sig hårdvaran och fingertoppskänslan när det gäller att berätta en historia med nerv har finslipats ytterligare.

#Uncharted 3 är framför allt de stora ögonblickens spel. Och mitt bland eldhärjade slott, sandstormar och sjunkande atlantångare lyckades spelmakarna bevisa två saker; de är mästare på elementen men framför allt makalöst skickliga på att väva ihop medierna spel och film.

Läs FZ:s recension

[video=10049]