När du tagit dig till #Wildstars maxlevel handlar aktiviteterna i stor utsträckning om att samla valutor som du använder för att förbättra din karaktär. Den främsta av dessa är elder gems som du samlar för att köpa prylar som rustning, vapen och extra stridsinriktningar, men också inredning till hus och tillbehör till riddjur. Elder gems införskaffas genom att helt enkelt spela spelet, och det finns några möjligheter beroende på vad du vill ägna dig åt. Dock är inte alla dessa av det hysteriskt roliga slaget.

Allihopa nu: "Ju fler vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans...

Ensamvargen har en hel del sidosysslor att ägna sig åt. Tradeskills kommer med djupa system där man utför dagliga uppdrag för att samla särskild crafting-valuta och bli bättre på sitt yrke. Det varierar en del mellan de olika inriktningarna, men generellt har crafting-intresserade mycket att syssla med. Att bygga på sitt eget hus är också en gedigen aktivitet, även om det inte är någon större skillnad mot leveling-upplevelsen. Det blir precis så djupt och indragande som man själv vill – vissa ägnar fler timmar för att strukturera den perfekta grillplatsen, andra smäller bara upp det absolut mest nödvändiga och nöjer sig så.

Sövande för ensamvargar

Det råder ingen brist på meningsfulla bisysslor, men de för inte karaktären framåt i den betydelsefulla stridsrollen, och det är här solospelaren får problem. Utöver enstaka sidospår är det främst dagliga uppdrag som gäller när forever alone-folket vill bli bättre på sin klass, och utmaningen där ligger i att inte bryta nacken när man somnar och trillar av stolen. De som älskar att utföra exakt samma uppdrag dag in och ut har hamnat i en riktig guldgruva, men alla andra ensamspelare har ganska lite att se fram emot när nivåtaket är nått.

Public events är tänkt att väga upp detta. Det finns framförallt ett område i den dammiga ökenzonen Malgrave där ensamma spelare sluter upp och kämpar mot ett gemensamt mål, utan att behöva det mått av koordination och samarbete som gruppmaterialet i allmänhet kräver. Carbine talade sig varma om detta när jag hälsade på dem i Kalifornien innan lanseringen, och det anordnades en stor visning där pressen testade konceptet tillsammans.

Wildstar är inte byggt för solospelaren.

Det var en kul eftermiddag och kändes som precis rätt väg att gå för att ge den ensamma spelaren en lite matigare upplevelse. Tyvärr fungerar det inte särskilt bra i praktiken. Evenemanget drar enbart igång någon gång ibland, och för att veta när måste man befinna sig i närheten. Resultatet är som man kan förvänta sig – en tom zon som ekar av bortkastad potential.

Gruppspelaren kan däremot frossa i Wildstars absolut bästa material. Alla adventures och dungeons för fem spelare från leveling-upplevelsen har skalats upp till level 50 och bjuder på nya utmaningar. Här samlar vi gear för att kunna ta oss an räder för 40 personer. I dessa förberedelser ingår även en klassisk attunement-kedja där vi måste utföra diverse sysslor för att överhuvudtaget släppas in i rädområdena.