Förvånansvärt nog iträder du i #X-men Origins: Wolverine rollen som just Hugh Jackman, nej, Wolverine, Logan eller vad du nu vill kalla järven med helt ofattbar förmåga att tåla när någon vrider om hans bröstvårtor. Spelet handlar som filmen om tidigare upplevelser i den långlivade mutantens liv. En sedvanlig story om kärlek, hat, hämnd, bedrägeri och triumf. Stackars Logan har en riktigt taskig broder.

Åh nej, du dödade min älskade

Det var det om storyn.

Har du inblick i serietidningarnas förtrollade värld kommer du lugnt kunna skaka hand med vilken annan nörd som helst. Tillsammans kan ni därefter glatt konstatera att det här är det närmsta den riktiga Wolverine ni någonsin fått se. Älskvärd brutalitet, ursinningslösa stympningar och blod som mest ser ut som flytande plast i en salig röra. Moraldoktorn kommer inspringandes med blodsprängda ögon och utbrister med ett hest skrik: ”Men barnen då, har någon tänkt på barnen?”. Nej, spelet har en artonårsstämpel, och tacka gudarna för det. Det är trots allt så här jag vill se Wolverine. Han ska vara hård, brutal, skäggig och klyva saker genom att titta på dem. Någon form av serievärldens Chuck Norris.

Det där lär svida

You spin me round round

Om du gillar vanliga hack'n'slash beatemups som exempelvis #God of War eller #Ninja Gaiden så lär du inte bli besviken på Wolverine. Du kan även dra in en jämförelse till 50 Cents #lir eller vad sägs om #Aragorn, om du vaknat på fel sida det vill säga. Den största skillnaden är att det här spelet är väldigt mycket lättare. Om du hamnar i extrem knipa är det bara att använda dina superkrafter för att hitta ett hörn och gömma dig. Varefter du på typiskt Wolverine-vis sitter och hoppas på att fienden inte hittar dig förrän din hälsa är på topp.

Tummen upp för nya generationens licenslir

Andra filmspel kan dra åt helvete

Hugh Jackmans röst förgyller det helt godkända röstskådespeleriet och även grafiken är på topp, om det inte vore för vissa #Duke Nukem 3D-texturer. Musiken flyter på och fiendeurvalet är stort, om man bortser från minibossarna som bekämpas på samma sätt om och om igen. Du kommer även stöta på andra karaktärer från serievärlden, som i sin tur bjuder på härliga bossfajter.

MADNESS? NO, THIS IS SPAARTAAAA

Så för att summera. Spelet bjuder på härlig spelkänsla och du känner dig minst lika mäktig som om du nästan vore odödlig och hade sjukt grymma metallklor till ditt förfogande - vilket du faktiskt har. Du kan låsa upp nya kostymer, ett svårare spelläge, finna hemliga områden och uppgradera din karaktärs förmågor. Det går även att följa dina achievements, achievements-knarkare som du är, och...

Äh, skit samma. Hatten av för #Raven Software. Ni höll vad ni kväkte ur er. Spelet är inte perfekt men jag vill ha mer av det goda. Dags att poppa popcorn varefter jag med ett brett leende ska göra konfetti av några fler mutanthatare.