Onlinerollspel handlar ju mycket om att skapa sin egen karaktär, vad finns det för möjligheter till det i The Old Republic?

Trooper, en av åtta klasser.

- Vi kan inte berätta alltför mycket än men det är otroligt viktigt för oss och vi tror också att vi har väldigt spännande möjligheter att göra så. Ta Smuggler-klassen som exempel, många ser på den som någon som står på avstånd och gör skada men beroende på vilken väg du väljer kan du även spela den som en smygande närstridskaraktär. Från sina långa resor i galaxens avkrokar har han (eller hon, reds anm.) också lärt sig att hantera olika läkemedel som kan används på sig själv och andra. Du kan alltså spela klasserna på väldigt olika sätt och som inte nödvändigtvis stämmer överens med den klassiska indelningen i genren. Vi vill att du ska kunna spela lika bra ensam som i grupp.

- En annan sak som öppnar för olika sorters stilar är dina datorstyrda kompanjoner som ger dig ytterligare möjligheter att forma din avatar efter ditt eget spelande. Det innebär också en utmaning eftersom alla kanske inte vill använda dem, det måste gå att spela både med och utan dem. Alla kompanjoner har också en egen storylinje som bara är tillgänglig om du väljer dem som stridskamrater.

Hur ska ni få spelupplevelsen unik om jag till exempel har samma karaktär och kompanjon som någon annan?

- Det yttre kommer att kunna ändras men självklart kommer det att finnas uppdrag som utspelar sig likadant för flera spelare. Trots att vi är ett storydrivet företag är det hur du väljer att lösa dina utmaningar som är intressant.

Vad vore Star Wars utan rymdskepp?

Något ni heller inte har pratat mycket om är transporter. Jag märkte att jag kunde kalla på ett skepp när jag spelade, vilka andra möjligheter finns det?

- Vi förstår att spelare är enormt nyfikna på hur vi löser transporter både på marken och i rymden, Star Wars innehåller så många möjligheter där, men vi kan inte berätta mer i dagsläget. Räkna dock med mer information om det inom en snar framtid så registrera er på vår hemsida för mer information (vi skulle snarare säga att du fortsätter att surfa på Sveriges bästa spelsajt för den senaste informationen, reds anm),

Att spelet kommer att kräva en månatlig prenumeration är ju ganska självklart men har ni även planer på mikrotransaktioner?

- Det är inget som är bestämt ännu men vi tittar självklart på ett flertal olika lösningar för att kunna driva ett så massivt projekt som ett onlinerollspel trots allt är. Ingenting är dock spikat i dagsläget.

Att skära någon med koncentrerat ljus känns väldigt civiliserat...

Kommer det att gå att konfigurera ljussabeln på samma sätt som i Knights of the Old Republic?

- Ljussablar är såklart väldigt viktigt för alla klasser som bär dem och du kommer att stöta på en rad olika varianter under spelandets gång. Jag lovar att vi kommer att göra alla Jedis och Siths nöjda.

[video=3188]