Phantom Abyss släpptes i early access under 2021 och kretsar kring ett intressant koncept där man ska parkour-kuta genom olika tempel för att hitta artefakter och ta sig så långt som möjligt utan att dö.

Kruxet är att bara en person kan ta sig ända fram till slutet av varje tempel, varpå det låses för all evighet. Till sin hjälp kan man skymta spöken från andra äventyrare och på så sätt få ledtrådar om farliga fällor och snöpliga fallgropar.

Nu har spelet lämnat early access, och det har hänt en hel del de senaste åren. Flera olika lägen har nu lagts till, inklusive ett dagligt tempel som man har obegränsat med försök att klara, såväl som ett äventyrsläge som kan liknas vid en kampanj, där man kan få tag på nya piskor med olika effekter och fördelar – piskan är ett väldigt användbart hjälpmedel när man färdas genom templen.

I och med 1.0-släppet har de även lagt till en brunn i hemmabasen där man kan investera nycklar man hittat i templen för att få permanenta uppgraderingar.

Det är ett riktigt roligt och beroendeframkallande koncept, så har du inget att lira i helgen kan det vara värt att ta en titt på Phantom Abyss.