Artiklar av John Severinson

0

Call of Duty

Du kastas till marken av den kraftiga smällen av en artillerigranat som slår ner precis bredvid dig. Tryckvågen får ditt huvud att gunga och för en stund känns det som att hela slagfältet blir tyst. Ljudet från dina skrikande kamrater intill dig känns lika avlägset som dovt och när du tar dig upp på fötterna igen så känns det som att du rör dig i slow-motion. Men strax kommer sinnena ifatt dig, de skadades skrik återkommer och du inser att det inte finns någon återvändo. Du laddar om ditt vapen och med ett bastant stridstjut rusar du framåt utan något annat i tankarna än ditt, ditt lands och alla de allierades mål – att det är dags för nazisterna att dö.

0

Commandos 3: Destination Berlin

Pulsen skjuter i höjden när jag ser honom springa över gården med kniven i handen. Vetskapen om att allt kommer skita sig om den förbaskade vakten hör honom och vänder sig om har etsat sig fast i mitt bakhuvud och när jag ser honom närma sig den till synes oanande vakten börjar en varm känsla av välbehag sprida sig i lillhjärnan. Precis då släpper vakten sin cigarett, vänder sig om och börjar gallskrika på tyska för führer och fosterland. Alarmet går, gården fylls av ett svepande rött ljus och det enda jag lyckas få fram är ”fan också”. FZ har testat Commandos 3: Destination Berlin, det senaste spelet i den serie som skrattar åt svårighetsgradsval.

0

Sim City 4: Rush Hour

Maxis har länge varit ett företag som vill ge oss den kontroll vi saknar i våra liv. Den makt som de flesta aldrig får uppleva, som många eftersträvar och som endast ett fåtal kan få. Att få styra fritt över en hel stad, med ett musklick kunna göra tusentals människor hemlösa och tvärtom – med lika liten ansträngning bygga tusentals bostäder och skapa arbeten för hundratusentals människor. Det är nog många som drömt om detta men nu ges vi möjligheten att ta kontrollen ända ner till gräsrotsnivå. FZ har testat Sim City 4: Rush Hour.

0

Conflict: Desert Storm II

När Irak gick in i Kuwait rasade omvärlden. Saddam Hussein hade gjort sitt livs misstag sades det och USA under ledning av George Bush (den äldre) var inte sena med att ta tillfället i akt. Mängder av nationer, nästan 100 stycken, anslöt sig genast till USA:s sak och började samlas i området. Så inleddes då Operation Desert Storm, kriget vid Gulfen där vi nu ska få äran att delta.

0

H&D II-preview

0

Nosferatu: Wrath of Malachi

När vagnen rullar över en sten hoppar du till och inser att du måste ha somnat. Utanför glasdörren hör du förutom draghästens hovklapper en uggla som hoar ensamt i mörkret och du verkligen känner kylan dra genom glaset. När vagnen svänger ser du slottet dit du är på väg på en hög kulle ett par kilometer bort. Som ett kusligt spökslott, dansandes i månens ljus med långa spiror som sträcker sig mot den mörka himlen, reser sig slottet som om det växte från marken. När vagnen återigen hoppar till känner du en kall kår sprida sig längs ryggraden och du känner på dig att de närmaste dagarna kommer att bli allt annat än vad du är van vid.

0

Halo testat på FZ

0

Halo

Giganten har landat. Med ett brak som uppmättes till 7,8 på Richterskalan slog Halo ner som en blixt i Sveriges spelbutiker och chockerade såväl anställda som gamers och vanliga förbipasserande. Microsoft ämnar göra med Halo vad de gör bäst – pumpa in pengar, pusha sin produkt och köra över allt motstånd. Men kan ett två år gammalt spel verkligen dominera PC-spelscenen? FZ har dragit på sig Master Chiefs galoscher ett tag för att se om de fortfarande är funkis.

0

Mace Griffin: Bounty Hunter

Alla som någon gång sett en Star Wars-film vet troligtvis vem Boba Fett är och hur han tjänar sitt levebröd. Att vara prisjägare är väl ungefär som att vara polis, fast utan några moraliska stötestenar. Skjut det mesta som rör sig, med fördel innan det skjuter dig, är ett motto som kan hjälpa dig att överleva länge i Warthogs spel Mace Griffin: Bounty Hunter. FragZone har putsat pickadollerna och börjat spåra brottslingar i den stora kalla jymden.

0

FZ testar mus

0

Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0

Den finns i var mans hem, näst intill alla har någonsin använt en och den finns i lika många exemplar och skepnader som bröstfokuserade bilder på Dolly Parton och BigBrother-Linda. Vad jag talar om är givetvis inte någon köksmixer eller diskmaskin, utan allas vår vän musen. Det damp in en mus utan svans, en trådlös sådan, här på redaktionen och nyfikna som små tomtar tog vi oss en rejäl titt.

0

SpeedUpMyPC

Det är inte billigt att vara gamer, det är faktiskt rent av svindyrt. Förutom att man ständigt måste ha den bästa datorn för att få flest bilder per sekund i alla nya spel så måste man även köpa en grym mus, stor skärm, bra headset, schysst musmatta och sen som grädden på moset – alla spel. Vi har tagit oss en titt på SpeedUpMyPC, ett verktyg som ämnar göra din dators livstid längre.

0

Chaos Legion-demo