Ja, Minecraft-pappans Zelda-inspirerade 48-timmarslir är något som väckte något inom honom. Minicraft 2 på gång, fast nytt namn är något som finns på tapeten.

Ibland krävs det inte mycket mer än 48 timmar för att bygga ihop något stabilt att tänka vidare kring. Minicraft, från #Minecraft-pappan Notch, byggde han ihop under 48-timmarstävlingen Ludlum Dare 22. Nu har han twittrat friskt om att en uppföljare till miniliret är på gång.

-- Minicraft 2 is being worked on, for no good reason. It needs a better name, though.

När vi ursprungligen presenterade att du kan prova Minicraft verkade det rätt så trevligt, utifrån era kommentarer.

Vad skulle du vilja se att han gör i en regelrätt "riktig" titel?

Ja men många verkar kalla det för en blandning mellan Zelda, Minecraft och Metroid. Baserat på det jag sett kan jag bara hålla med (har kollat en hel del avsnitt där Total Halibut spelar med Jessie). För mig hade det varit ett tveklöst köp=). Ja det var... 28/12 Ok! men det är väl "sidescroller" ? Jag har kollat på det men det verkade inte så nice. kanske dags att kolla in det igen, tror det var på rea på steam häromadagen. 28/12 Jag läste också Minecraft. Tyckte det lät efterblivet att göra ett Minecraft 2 när inte ettan är klar heller. Men nu förstår jag efter att ha läst din kommentar! 28/12 Han har slut på idéer, inte sant? 28/12 Låter lite som Teraria ;). Därför att spelen du nämner inte är lika kända, Zelda finns inte bara som spel utan även som serie. Zelda tillhör nog Nintendos mest kända spelserie efter Mario. Jag minns när jag första gången spelade Zelda, det fanns inga... 27/12 För att majoriteten av spelen du nämnde är turbaserade spel medan detta och Zelda har realtidsstrider. Utöver detta så var Zelda först och definierade a-rpgs för all framtid. Det finns helt enkelt inget syfte med att jämföra det med kopior såsom Illusio... 27/12 Ganska uppenbart... Zelda är ett mainstream spel, och därför nämns det oftare... 27/12 Varför pratar alla om Zelda? Jag tänker hellre på Breath of Fire II, Secret of Mana, Lufia 2, Chrono Trigger, Soul Blazer, Tales of Phantasia, Illusion of Gaia, av att nämna några av de bästa. 27/12 well, vad jag tycker behövs i motsats till storebrodern minecraft är en story. jag skulle gärna lira något MINICRAFT-liknande men som har en mer old school rpgstory. tänk er zelda fast att du faktiskt kan skapa saker själv, och jag skulle gärna se bossf... 27/12 Liknar det Zelda för att det är pixelgrafik och en gubbe sett snett uppifrån? 27/12
Skicka en rättelse