Svenska sandbox-onlinerollspelet utökas inom kort med Awakening som erbjuder rejält tillputsade AI-system, gränssnitt och mängder av innehåll.

För lite mer än två år sedan släpptes svenskutvecklade massiva onlinerollspelet #Mortal Online och nu i augusti är det dags för mer i och med expansionen Awakenings släpp. Det som först och främst utlovas är fullständigt omarbetad AI, nytt gränssnitt och path finding. Därtill tillkommer massor med nytt innehåll i form av väskor, låsdyrkning, färgsättningsmöjlighet för kläder och rustningar, nya dungeons, staden Tindrem och mycket mer. #Star Vault uppger även att de av rutin inte röjer allt de slipar på, utan vill att spelarna ska ha möjlighet att finna nya godsaker själva också.

De påpekar även att spelet säkerligen kommer ha buggar, trots fokuserat buggtestande. De hänvisar till att när man helt plötsligt släpper in många tusentals nya spelare så dyker grejor upp de inte kunnat förutse. Däremot utlovas uppdateringar och andra saker som tar död på bråkig kod.

Tack till raxogox för detta #nyhetstips!
Man skall inte testa Mortal Online och tro att man får ett vanligt klassiskt MMO ala WoW. Här finns inget handhållande överhuvudtaget. På gott och ont. Man kan, genom att googla, finna olika tutorials, bla på youtube, där de går igenom och förklarar det... 13/08 Man försökte att hypa upp det.. men det är inte enkelt att bygga ett helt nytt MMO från grunden när man sitter 10 personer i en lägenhet. Det räcker inte! 10/08 Måste säga att spelet ser väldigt oslipat ut. jag skulle säga att spelet är i beta stadie fortfarande. Bara att dom släppte spelet pågrund av att dom behövde pengar för att inte gå i konkurs. Just nu är dom också bara 5 st som utvecklar spelet. Men spel... 09/08 Mortal Online är nog det enda MMO-spelet som har gett mig en adrenalinkick. Att som komplett nybörjare starta spelet och inte fatta någoting, är något av dess charm. När man sedan lärt sig grunderna av spelet och levlat upp sina skills tillräckligt ger... 09/08 Bättre att vänta tills efter expansionen för att testa det. 09/08 Shit vad sugen jag blev att testa det, efter att ha läst det där. :D 09/08 De flesta som spelar är amerikaner, så det är mot kvällen det börjar hände flest saker. Det finns inga quest i spelet för att det är ett sandbox MMO. NPCs i detta spel är för att sälja böcker och andra olika skills, visst finns det också Utility vendor... 09/08 Har testat spelet nu. Drog ned free trial. Deras nedladdningstjänst gav mig bra hastighet men tog ändå en överjävligt lång tid på sig att arbeta. Den fick tugga i säkert en timme för att få spelet klart allt som allt, och då drog jag ned spelfilerna i... 09/08 Hade aldrig hört talas om det här spelet. Men jag testar det nu! :O 09/08 Pörskans pjuklarv he blir inget mä de. Di ska spels hele tiden uti denna eckspansion. 09/08
Skicka en rättelse