Uppemot hälften av alla Funcoms anställda kan behöva gå på grund av krav på minskning av operationskostnader, uppger Funcom till The Verge.

I början av juli publicerade vi vår recension av #Funcoms massiva onlinerollspel #The Secret World där vi kom fram till att det verkligen har potential. Dessvärre för utvecklargänget har spelet inte dragit in tillräckligt med kosing för att ha kvar alla sina anställda.

– Som vi tillkännagav vid börsnotisen som delgavs 10 augusti, så är Funcom i processen att reducera operationskostnader och denna process inkluderar tillfälliga uppsägningar utöver andra initiativ. Eftersom vi är mitt i denna process kan vi inte ge några vidare kommentarer i nuläget. Vi har dock långsiktiga planer för företaget och vi fortsätter vara fullständigt engagerade i alla våra spel, bekräftar Funcom till Polygon/The Verge.

Exakt hur många som får gå, eller hur länge är oklart, men spekulationer uppger att uppemot hälften av de anställda kan behöva gå.

Jag skulle snarare tro det har att göra med att de inte tycker om TSW. 23/08 Happ. F2P snart? 23/08 MMO bubblan är på väg att spricka. Är det inte dags för spelutvecklare att gå sin egna väg istället för att apa efter andra? Secret World, visst inga lvl's osv, men fortfarande samma koncept sen pre WoW. Tacka vet jag 90-talet, där var det fantasin hos... 23/08 Kan ju börja med att sparka folk ansvariga för questloggen och spelmekaniken i strid. Sen kan de ju anställa någon att svara på all kritik i deras forum istället, så att det åtminstonde SER UT som att dem bryr sig. Funcom har onekligen några av spelbran... 23/08 Brukar väl bli så i nu tidens ekonomi att man anställer för en viss tid och när det är klart så går man vidare. Inte så kul för den anställde men det är så det oftast funkar. 22/08 tror inte det beror på något på att betala i månaden. Det gör folk om det är ett bra spel. Vilket leder till min åsikt, att spelet kanske inte var så jäkla bra som de trodde det skulle vara? 22/08 Folk spelar inte hellre F2P-spel eftersom de i regel är ganska kassa, det handlar mer om snålhet och en hopplös dröm om att få spel av hög kvalitet gratis. 22/08 Härligt att se att det blev rensat bland kommentarerna. Vad det gäller TSW så gillar jag det riktigt bra, men jag har inte hunnit spela det så mycket som jag önskar att jag gjort :( 22/08 TSW är ett kanon kul spel men det verkar som om folk hellre spelar F2P spel... 22/08 Hoppas det går bra ändå. Gillar ändå Funcom och secret world är ändå ett bra spel. 22/08
Skicka en rättelse