Påbörjades först efter att konsolversionerna gått guld i slutet av augusti. Kommer dröja innan de kan detaljera hur pc-utgåvan kommer särskilja sig.

Mot slutet av augusti gick #Resident Evil 6 guld till konsol, och igår släpptes konsoldemonerna lösa. Men var är egentligen pc-utgåvan? På Capcom Unity har Capcom-chefen Christian Svensson berättat att arbetet på pc-utgåvan startade först efter att konsolutgåvorna gick guld. Därtill är det en mindre grupp som jobbar med det än tidigare tänkt, men att nuvarande grupp kommer göra ett bättre jobb än vad ursprungsplanens grupp hade klarat av.

– Det verkar ibland som om projekt som dessa är "triviala" men det är de inte. När de hanteras som om de är triviala får ni något som Resident Evil 4 till pc... Vilket är något som jag inte tror många riktiga fans var nöjda med, säger Svensson.

Att de medvetandegjort att de inte bara kan slafsa ihop en pc-port är troligtvis trevligt att höra för många av er, men det kommer dröja innan de delger detaljer kring pc-specifikationer och släppdatum.

Spelet släpps till Xbox 360 och Playstation 3 andra oktober, med vår recension att vänta kort dessförinnan.

Ha! Bara en vanlig spelare i mängden! Låter mer som extrem hardcore spelare! Sedan 2007 när ps3 släpptes till dagen( än så länge) har jag köpt 12st spel, och pc spel "ny bärbar dator" sen april 3st, och jag kallar mig för tv spelsnörd;) 21/09 Min special byggda PC har 5000 W vätske kyl prestanda. Bygger sådana som hobby. Den kostade ca 25000. Men mina lurar kostade bara 1600. :) Och jo har en fet skärm. + air kondition så det inte blir varmare än 18 grader i datarummet varma sommar dagar.Har... 21/09 Jag antar att du har lurar i 3000kr klassen, en skärm som får oss andra att avundas din rena existens. För har du bara en pc och ett spel så är du en lika stor lort som alla oss andra. 20/09 1. Kommer aldrig att använda gamepad på min PC. 2. Tycker konsol är för begränsad för mina krav vad gäller spel upplevelse. Jo jag vill ha ögon godis. 3. De som väljer att spela på konsol har gjort ett val och jag anser att det är deras val och har inge... 20/09 1. man vill både kunna spela och annat på sin underhålnings maskin (mail,internet,photoshop,programera etc) 1a. alla har inte råd men båda och kanske vill ha mer en spel som alt då. 2. att ha möjligheten att kunna vara både konsol & dator 2a. det är int... 20/09 Skillnaden mellan pc & konsol vet jag, däremot förstår jag inte med att meningen med att säga. Konsol suger hästballe då, medans man väljer ändå att göra sin pc till en "konsol" för "lite" bättre grafik och "lite" bättre fps 20/09 Om du inte förstår skillnaden på en PC och konsol så kan ingen hjälpa dig! Och varför skulle man spela PC spel med game pad??? 20/09 Man tycker lite bättre grafik är värt att hålla på och fixa med att dra sladdar och/eller möblera om och och mecka med system requirements och alla andra 1000 saker som är i ständig förändring med PC. Plus att man har för mycket pengar. He he... 20/09 Jag kan då inte spela spel från tredje person med mus och tangentbord, då är det kontroll som gäller så mycket skönare me men det är ju smaksak. Sen det enda spel på pc kan skryta med är bättre grafik osv. 20/09 Är ju kanonbra att det tar tid, då sliper man en uthaffsad portning, tror detta kan bli kanon. Demon Souls portning till pc är dock det sämsta jag har sett, men som tur är fixar modvärlden det mesta. 20/09
Skicka en rättelse