För ett tag sedan skrev Thomas Arnroth om Candy Crush Saga, ett free-to-play-spel som uppmanade till dyra extraköp. Efter FZ:s krönika väljer King.com att förändra inslagen.

För nästan precis en månad sedan skrev Thomas Arnroth en krönika om Candy Crush Saga, ett gratisspel till mobilen från King.com som ständigt uppmanar till att köpa diverse fördelar – ofta för stora pengar. En så kallad "booster" kostar till exempel 299 kronor.

Nu förändrar utvecklaren King.com de kritiserade inslagen.

– Krönikan på FZ påskyndade vårt beslut att ta bort dem. Vi hade redan fört interna diskussioner om det, men FZ var rakt på bollen så att säga, säger pressansvarige Martin Bunge-Meyer till FZ.

Han fortsätter.

– Man kan fortfarande hitta dem i butiken som är kopplad till spelet, men de presenteras inte aktivt för spelarna förrän längre in i spelet när de misslyckats att klara en bana upprepade gånger.

Kul att höra när företag kan ta till sig av kritiken. Tummen upp för Arnroth! 27/02 Förstår inte hetsen kring detta spel. Det är ju faktiskt ett av dom ärliga varianter av f2p spel. Dvs det är inte pay to win utan man kan spela det gratis utan att betala en krona. Sen att det lurar stackare att betala överdrivna summor för att gå vidar... 27/02 Jag förstår inte vad som är så farligt med "ett förslag" på att köpa hjälp i spelet. Det är ju inte direkt ett tvång? Är på bana 315 och sitter nu och väntar på att de ska släppa fler banor. Jag har inte betalt en krona :) 26/02 så det har gått från irriterande men tydligt ockrande till lömskt timeshare-ockrande? *korkar upp den sparade nyårsbuteljen för framsteget* 26/02 Och tyvärr verkar freemium inte försvinna i första taget. Så här säger EA på Gamesindustry: "For all intents and purposes freemium is what we're doing going forward. From here, you'll really see freemium rule the day." Auch. 26/02 Ha, ha, lite så :-) Fast förr kom boosterförslagen väldigt väldigt tidigt i spelet, nu kommer dom långt senare. Jag har faktiskt inte fått nåt förslag på dyrare sak än 15 kronor på senaste veckorna (harvar just nu på nivå 74), så nåt har dom gjort. Men... 26/02 Såååå..... det är exakt likadant fast spelet tjatar inte lika mycket om att köpa apdyra boosters? 26/02 Ja, det är väl sånt man tjänar pengar på idag som spelutvecklare. Microtransaktioner, F2P och hjärndöda mobilspel. Grattis. 26/02 Avinstallerade vid bana 30 då man var tvungen att koppla upp sig mot Facebook för att ta sig vidare, man vet vad som händer då... 26/02 Bra gjort av utvecklarna att kunna ta åt sig lite kritik :) 26/02
Skicka en rättelse