Paradox-chefen Fredrik Wester meddelar att de förlorade budgivningen om rymdvarumärket.

#Paradox Interactive har blivit en gigant vad det gäller nischade stragegispel, både genom sina egna serier såsom Hearts of Iron och Europa Universalis, och som utgivare åt andra. VD:en Fredrik Wester skriver på Twitter att de också var intresserade av #Homeworld-varumärket och kom faktiskt på tredje plats i budgivningen om det.

Vem som vann det får han inte avslöja och heller inte vilka siffror det rörde sig om. En het kandidat är #Sega som köpte originalets utvecklare #Relic Entertainment i samband med att #THQ gick i konkurs tidigare i år.

Vi intervjuade också Fredrik Wester i Fragzone avsnitt 7 och där kan du höra honom pratade om just deras nischning och framtiden för pc-spel.

https://www.youtube.com/embed/RBMdsSwNZ9M 21/04 Enda problemet är att det tar en del tid innan vissa spel får expansioner medan andra får drösvis med DLC samt expansioner. Riktigt glad att Vicky 2 fick lite mer kärlek med den senaste expansionen, men det kom betydligt mer grejer till CK2 därimellan. 21/04 Sega fick inte licensen enligt folk på twitter. Fredrik Wester hävdar att han anser att de som vann kommer göra ett bra jobb. Dock vet vi inte vem. Det spekuleras att det kan vara Ubisoft men det är bara spekulationer. 20/04 BEDRÖVELSE! Skulle vara riktigt kul att se dem göra HW. Vart riktigt impad av hur de skötte GalCiv2, hade varit kul att se den nivån av engagemang med HW3. Oj, förresten. Kom just på att HW kan bli hur fett som helst med en oculus rift :D 20/04 Fixed it for the internet. 20/04 Stardock kom 2:a i budgivningen. 20/04 Så länge det blir ett nytt Homeworld så blir jag glad. :) 20/04 Det hade vi andra hoppats också! Homeworld ligger en varmt om hjärtat. 20/04 Jag håller med, jag vill att dom som vill ha HW 3 ska få det jag pratar bara rent ut ifrån en ekonomisk synvinkel hehe :) Jag vill exempelvis ha darksiders 3 ds1 och 2 sålde inte jättebra, men riktigt bra och roliga spel i skyrim kalibern tom(tom bättre... 20/04 Inte så populär? Just nu är Homeworld på plats nr 13 över de mest efterfrågade spelen på GoG.För den stora massan är det säkerligen inte ett så populärt spel men de å andra sidan skulle nog inte tilltalas speciellt mycket av gamla klassiker som Dungeon... 20/04
Skicka en rättelse