Microsoft flyttar fram releasedatumet i åtta länder, men ger förhandsbokarna spel som plåster på såren.

Den svenska premiären för Xbox One dröljer till nästa år. #Microsoft meddelar i dag att man tvingats minska antalet länder där konsolen gör debut i november från tidigare utlovade 21 till 13, och Sverige hör alltså inte till de lyckligas skara.

Företaget menar att det vill ge köparna bästa möjliga upplevelse, och detta lovvärda initiativ betyder att åtta länder får vänta på sin tur. Uppenbarligen krävdes mer resurser än väntat för att lokalisera konsolerna och anpassa utbudet för mindre marknader som Sverige. Vi vet i nuläget inte mer om det nya premiärdatumet än att det blir "så fort som möjligt" år 2014.

Om du förbokat en day one-version av konsolen skickar Microsoft med ett spel som plåster på såren.

De länder där premiären flyttats fram är Sverige, Danmark, Norge, Finland, Belgien, Nederländerna, Ryssland och Schweiz. Aktuella debutländer är Australien, Österrike, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Mexiko, Spanien, Storbritannien, USA och Nya Zeeland.

Klart att det inte hinner i tid när dom måste ändra på massa för att ha en chans. 19/08 Tur att PS4 blir mer försenad då, för Microsoft alltså. Räkna med EU release kvartal 1 på PS4 i Sverige 18/08 Föga förvånande då orginal spec var gjord för att skrämma bort kunder. Tillbaka till ritbordet och börja om från början. Själv har jag väldigt svårt att förstå uppståndelsen. Det är en konsol i mängden. Annat än att de nya konsolern är som förra årets... 17/08 Tror inte det Xbox håller det enda spelet som gör att jag köper en konsol i huvudtaget i sin lista och det är Halo som förmodligen gör så att många köper den. Om det kommer till pc så kommer jag aldrig mer köpa en konsol. 16/08 Inte samma skatter och momser nej. Hela världen ser tyvärr (eller ska man säga tack och lov?) inte likadan ut. Googling angående moms och skatt på digitala medier gav mig den bilden av att det ska finnas åtminstone. Och på tidningar så verkar den vara... 16/08 Microsoft bara fortsätter att göra bort sig. Helt otroligt hur ett så pass stort bolag kan göra så många fel, och lansera en ny produkt med "more bad news" hela tiden... PS4 kommer vinna stort. 16/08 Jag har inget emot varken skatt eller moms, men många gånger så kan jag tycka att USA,Asien får spel och konsoller tidigare än övriga världen. Finns det inte skatt och moms där? Det är säkert inte på alla spel men en hel del spel tjänar man på att köpa... 16/08 Ingen förlust. Tycker dem ska vänta tills 2015 för säkerhetsskull. Eller 5102. 15/08 Ren och skär chansning, priserna har med svensk moms och skatt. Är ganska säker på det, och i såna fall, skyll på regeringen. (Nu vet jag inte om den går in på psn och live affären, men åtminstone affärernas priser, som dessutom ofta ligger under det... 15/08 Med tanke på att den updaten verkar vara från juni så behöver den inte stämma. Sen så säger dom åtminstone nu att det går att importera och åtminstone spela singeLplayerspel. Så, om ni vill stödja ms så finns det inget att klaga på här. Bortsett från... 15/08
Skicka en rättelse