Free-to-play-modellen är ständigt debatterad. Vissa kan inte tänka sig att betala en månadsavgift för att spela ett mmorpg, andra avskyr mikrotransaktionerna i gratisspelen. Ryska #Allods Online erbjuder nu båda alternativen.

Spelet har varit free-to-play sedan starten, men nu har en ny europeisk server slagit upp portarna. 86 kronor i månaden kostar det att spela där och för den summan slipper man alla mikrotransaktioner. Hela progress-systemet är omgjort och man kan inte längre köpa föremål för riktiga pengar för att få olika bonusar, möjlighet att förändra sina karaktärer och annat som hör betalningsmodellen till. Istället använder man spelets egen valuta, med andra ord som i vilket betal-mmo som helst.

När ska everquest 1 med velious expansion bli avlöst från tronen då? 06/10 Everquest Next är det enda riktiga next gen jag känner till under utveckling, håll ett öga på det spelet. 06/10 Tveksamt om det någonsin blir det. Skillnaden mellan WoW och andra spel är att jag kom in det på några sekunder och sedan fick jag ett antal WoW-upplevelser ganska snabbt (springa in i Stormwind första gången vid lvl 6 och sen flyga till Stormwind med... 06/10 Nja kan jag inte hålla med om, spelet är lite speciellt och kan vara lite förvirrande till och från. Men det sämsta spelet någonsin är det inte, sist jag prövade det var kanske för ca 2 månader sedan och då har det blivit till och med bättre gjort. Men... 06/10 För ett par år sedan var MMO:s det enda jag spelade praktiskt taget. Nu är jag så urbota trött på det att det förslår. Har testat många nya titlar och slutar alltid spela efter första månaden. F2P är bra dock. När skall WoW bli avlöst på MMO-tronen är... 06/10 Gillar inte spelet men däremot deras metod för att locka spelare på det här sättet:) önskar verkligen fler spel kommer göra såhär i framtiden :) 05/10 Min gissning är att det inte är vanligare än det är för att det blir på tok för få spelare på P2P-servrarna medans F2P-servrarna blir välfyllda (i jämförelse i alla fall). En viktig del som små-spenderare bidrar till spelet är ju "utfyllnad" för stor-sp... 05/10 Allt med Allods Online är otroligt smart utfört. Ryska utvecklaren studerade allt som gör WoW till vad det är, kopierade utan att använda samma namn och satte igång ett gratis F2P system. Miljoner har nappat och skaparna lär ju vara levande pengagrisar... 05/10 Bror väll på hur man gör det antar jag. Om man fokuserar på en F2P variant först, och sen bara tar bort mikrotransaktionerna, och lägger på en subfee (Som allods gjorde nu) så borde det väll funka. 05/10 Det är nog ganska mycket jobb, och man riskerar lätt att båda versionerna blir halvdana. Lite som spel som satsar på både mp och sp lika mycket imho. 05/10
Skicka en rättelse