Ett Xbox One-tillägg till spelmotorn Unity kommer under 2014, vanligtvis brukar sådana kosta lite pengar. #Microsoft vill å sin sida få fler som utvecklar till deras konsol, så de utvecklare som registrerar sig för ID@Xbox-programmet kommer att få verktyget helt gratis.

Detta görs för att ge indieutvecklare större chans att konkurrera med de stora företagen, enligt #Microsoft. Företaget kommer även att ge ut Unity Pro-licenser till utvalda utvecklare, samt bli bättre på att stödja spel med potential. #Nintendo har sedan tidigare kört på samma spår.

Tycker det verkar skumt överlag, laddar man ned indiespel på xbox360 står det ofta "warning this game has not been reviewed by microsoft blablabla" men ändå kan de ta betalt för det, vilket jag antar betyder att utvecklaren kan få lite käsh. Sen står... 27/11 Denna är kanske lite åldrad men iaf; "You'll be paid 70% of all application sales as your revenue share. You'll be responsible for paying all taxes on the payments you receive." http://xbox.create.msdn.com/en-US/home/faq Men det denna artikeln nämner,... 27/11 Anytime! 08/11 Perfekt, tackar! 06/11 http://www.youtube.com/watch?v=i_TZFd_S25o&list=PLHPcpp4e3JVrhvssKEQiukFH2Crx_cf83 där har du tutorials för 2d side scrollers. 06/11 Har Unity installerat, men har inte lyckats komma igång med det. Att göra 2D spel verkar lite skumt i det, hört att det ska fixa så att det blir bättre med det i framtiden men tråkigt att behöva sitta och vänta tills det är ordnat. Har i alla fall lite... 06/11 Härligt att läsa att det bara verkar vara MS som kör dessa "fulknep" i folks ögon. 06/11 Ologiskt.. Jaja. Slarvigt skrivit av mig. hur som, så det jag ville få fram är att endel blir inte glada av det dom får/vinner utan ska se baksidan med allt. dvs att inte vara glad över det dom vann/fick, utan se vad dom "förlorade" 06/11 Alla företag vill tjäna pengar, så klart det finns en hake. Något annat vore idiotiskt. 05/11 Tror du skulle bli tokig med, du vill bara spela så mogen som det bara går. Fast då var det ju så att även "mogna" människor blir förbannad då vinstskatt är verkligen idiotiskt. Försök inte komma med saker som är helt ologiska. 05/11
Skicka en rättelse