Inspirationen till sina Star Wars-spel hittar EA hos Rocksteadys briljanta Batman-tolkning.

#EA har en potentiell guldgruva i och med Star Wars-licensen. De kommer dock inte basera någon av sina titlar på den kommande filmtrilogin eller svunna storfilmer. Istället har de sneglat på det #Warner Bros. och #Rocksteady lyckats åstadkomma med den firade Batman Arkham-serien.

EA-chefen Andrew Wilson säger att de kommer behandla Star Wars på liknande vis.

– Vad Warner Bros. gjorde med Batman var att de tog kärnan av varumärket och levererade en interaktiv upplevelse som knöt an till vad du ser i filmerna och läser i serien, men som hade sitt egna liv tack vare den djupa och indragande berättelsen. När vi tar oss an Star Wars är det just så vi resonerar. Vi försöker inte bygga ett spel som återvinner någon specifik film.

EA:s lukrativa Star Wars-deal med #Disney sträcker sig över tio år och de kreatörer som kommer leverera stjärntitlarna är #Visceral, #Bioware och svenska #Dice. De senare nämnda är i full färd med #Star Wars: Battlefront.

Disney kommer även de utvecklare Star Wars-titlar, men medan de främst fokuserar på mobila och sociala spel kommer EA inrikta sig på kärnpubliken av gamers.

Skicka en rättelse