En något oväntad följd av den pågående strejken som genomförs av fackligt anslutna manusförfattare i Hollywood kan bli att dator- och tv-spelen får bättre manus. Den slutsatsen drar amerikanska branschtidningen Variety i en artikel. Enligt tidningen har spelbranschen mognat och i takt med att produktionsbudgetarna har ökat har manusförfattarna fått en större roll.

Men allt är inte guld och gröna skogar i spelbranschen hävdar Variety, väsentligt lägre ersättning och uppdrag som sträcker sig över en längre tid anses inte vara populärt hos tv- och filmförfattarna. Dessutom är det fortfarande vanligt att spelutvecklare skriver egna manus eller väljer billigare nykomlingar som vill ta sig in i branschen.

Sometimes they make the game and then realize, 'Wait a minute, we need a story!

Säger Marianne Krawczyk, manusförfattaren till "God of War" serien.

Strejken som startade i början av november och omfattar 12000 manusförfattare har redan har stoppat produktionen av populära tv-program som Late Night With Dave Letterman, Battlestar Galactica och Lost.

Tunnel rats är en film som han håller på med nu, men kanske även ska göras ett spel på samma manus. 29/11 Helt korrekt.. Uwe boll håller på med ett sådant projekt 28/11 Jag har fan för mig att han håller på och samarbetar med några utvecklare om att göra ett spel. Tunnel Rats har jag för mig att det heter. 28/11 Undra hur det skulle bli om Uwe Boll skulle göra ett spel... 28/11 BGS Säsong 4 är den sista ja... väldigt tråkigt då det är en av de bästa serierna jag sett :( Men well, hoppas verkligen på bättre spelmanus även om det blir bättre och bättre för varje år (fast det lär väl bli som filmer, massa storys man känner igen... 28/11 Nja, RDM och crew hade nog kunnat få fram en säsong till, men de valde själva att avsluta serien när den fortfarande mådde bra. Frågan är nu om det inte blir så att man nästan kan se det som så att de fick en säsong till eftersom de nu antagligen tvinga... 28/11 oh noes.. Lost, hur skall man nu klara sig.. oh wait a sec.. Den serien är crap.. Samnt David letterman.. men BSG är helt ok serie dock har jag inte sett så mycket av den.. oh well.. 28/11 tillfälligt stoppat ja, men det är väl även nerlagt? tittar inte på BSG men har för mig att skaparen har sagt att storyn är komplett efter säsong 4 28/11 Noooo! Inte battlestar galactica! 28/11 Bättre manus till spel är välkommet, men tänk om de även kunde få till bättre manus till några av de skitdåliga tv-serier de säljer till oss svenskar så vore inte det heller så dumt :P 27/11
Skicka en rättelse