Två månader av tystnad har fått The Stomping Land-finansiärerna att se rött.

Förra sommaren sökte sig utvecklaren av #The Stomping Land till Kickstarter. För att finansiera sitt spel ville teamet, med Alex Fundora i spetsen, ha 20 000 dollar (137 000 kronor). De fick 114 000 (783 000 kronor). Succén var ett faktum.

Men det var då. Sedan den 30 maj har tystnaden nästan varit total. Early Access-releasen ägde rum 23 maj och i den sista Kickstarter-uppdateringen sju dagar senare bedyrades att: "utvecklingen fortfarande bedrivs med full styrka". Senaste Facebook-uppdateringen skedde samma dag och Twitter-kontot var aktivt fram till den 20 juni.

Nu fruktar många finansiärer att utvecklaren övergett projektet. Kotaku poängterar att tystnaden delvis kan förklaras av det faktum att studions PR-person hade kontrakt till och med maj. Den 17 juni skrev dessutom Fundora på Twitter:

Oavsett vad som har hänt är situationen olustig för alla backers. En namninsamling på Change.org har redan fått 1800 underskrifter. Där kräver man att de drabbade ska få pengarna tillbaka och att spelet tas bort från Steam.

Den senaste tiden har vi fått ett par exempel på att Kickstarter-spelen inte är utan problematik. #Yogventures hade dragit in 4,4 miljoner kronor – och gick i konkurs. #Areal hade en skakig Kickstarter-resa innan det nådde sitt mål – men stoppades av Kickstarter.

Någon kanske redan har länkat detta. :) http://www.pcgamer.com/2014/08/06/the-stomping-land-breaks-radio-silence-is-switching-to-unreal-engine-4/ 06/08 Håller med 100%. Speciellt nu för tiden då det inte är fysiska kopior längre så spel tar ju inte slut. Finns ingen som helst anledning att förboka mer än att du kanske får lite leksaker i en box eller liknande. 06/08 Finansiera är faktiskt ett bättre ord. En donation är en gåva där man inte förväntas få något tillbaka och det är oftast inte alls fallet i kickstarter. 06/08 Sluta släng pengar på ofärdiga spel! Betala inte förrän de är släppta och buggfria och har fått många recensioner så blir spelvärlden bättre. Preorder och att betala för alpha/beta access är inte ok! 06/08 Det är egentligen bästa sättet att hantera early access spel och kickstarter spel man är intresserad av tycker jag. Vänta på att dom finns tillgängliga på early access eller dylikt, men köp dom inte direkt. När man vet att det uppdateras regelbundet så... 05/08 Jag förstår inte hur folk kan få det om bakfoten. Det står klart och tydligt på första rader på kickstarter.com "Kickstarter is the world's largest funding platform". Märk väl funding, alltså finansiering, inte donation. Skillnaden är att vid en donatio... 05/08 Donera inte finansiera. 05/08 jag själv är också lite förvirrad. Dock så följer jag NE definition. Jag tror det här är en gråzon och innan det finns en term för att ge pengar till ett Kickstarterspel så får väl båda termerna gå!? 05/08 http://www.polygon.com/2014/7/24/5933151/notorious-airbnb-squatter-may-be-the-dev-behind-two-flailing http://www.polygon.com/2014/7/27/5941641/airbnb-squatter-update-comment Lol Tråkigt att det inte blev något av spelet. 05/08 Hur blir det då i fallet när kickstarter initiativet går i papperskorgen? Blir det automatiskt en donation ifall man blir arg och kallas det fortfarande investering om man gillar att bli av med pengar? Jag blir förvirrad. 05/08
Skicka en rättelse