#Activision har sagt nej till en kompabilitetspatch som skulle göra att Playstation 3-versionens #Guitar Hero III-gitarrer fungerar i #Rock Band. Utvecklaren #Harmonix säger till Shacknews att patchen, som även ger stöd för tredjepartsutvecklade extrasaker, är färdig men att den stoppades i sista stund.

Stoppet gäller enbart PS3-versionen; på Xbox 360 går det enligt uppgift utmärkt att sätta Rock Band-riff med Guitar Hero-instrument. Activision är utgivare för Guitar Hero-spelen medan Rock Band ges ut av konkurrenten #EA. Harmonix, som gjort de första Guitar Hero-spelen, är kritiska till stoppet och ger sitt stöd till tredjepartsutvecklare och alla tillgängliga tillbehör.

Rock Band släpptes i USA i slutet av november. I Europa lanseras det i början av nästa år; exakt när är oklart men mars månad är det senaste obekräftade budet.

fick bara en gitarr i mitt packet så nu står man med enbart tre bandmedlemar på scen och en på bänken. WTF!! Detta är fruktansvärt... 14/02 fick bara en gitarr i mitt packet så nu står man med enbart tre bandmedlemar på scen och en på bänken. WTF!! Detta är fruktansvärt... 14/02 Härligt att vara 360 användare ibland :D 14/12 Eftersom microsoft o sony till viss del betalar för att få exklusiva spel så antog jag och kan vara så de vet vi inte.Att microsoft betalade activision en summa för att de skulle släppa patchen till xbox 360 men inte till ps3.men detta är ju bara ett... 14/12 Luktar lite som om dom går emot nån slags konkurrenslag som inte verkar finnas =) Aja det va juh tråkigt...det blir nog att man skaffar rockband eller bara singstar+singstore ^^ Känns korkat o bara kunna använda en gitarr till 1 spel... 14/12 Jag antar att Rock Band gitarrer inte fungerar med Guitar Hero då alltså? 14/12 Jag tror det är en motreaktion på allt PS3-hyllande som var här innan. Jag har båda konsollerna (och wii, ds, psp och så klart windows *flex*) och tycker mig stå förhållandevis opartisk, och jag har upplevt MYCKET mer liv från PS3-förespråkarna på fz.... 14/12 Så kommer alla XBOTS och hoppar på PS3 och Sony direkt, herregud, ni kan ju inte vara nöjda med er konsoll när ni är tvugna att klaga på PS3 hela tiden :) Sony kände väl kanske att de ville ha fair game och inte hålla på att betala Activision för att... 13/12 Det är Activision som lämnade in klagomål till Sony om patchen. så det är Activisions gnäll som sätter stopp för detta. så jag kommer inte köpa fler rena Activision spel. Det är iofs bara CoD4 och GH3 jag går miste om nu, och det kan jag överleva. 13/12 JA, jag vet inte om det är Sony som inte betalar eller bara Activision som bara vägrar släppa den på PS3, vem vet, de kan ha hittat någon sorts exploit som inte kunde åtgärdas (w00t...), men fattar inte varför Activision bara skulle säga nej till PS3,... 13/12
Skicka en rättelse