Ubisoft fick en tung pr-mässig start på året efter att det uppmärksammats att de låst ute gamers som köpt sina spel på så kallade nyckelbutiker. Det visade sig dock att dessa nycklar ursprungligen köpts på Electronic Arts Origin-butik, dock med stulna kreditkortsuppgifter. Nu verkar det dock som att Ubisoft har börjat återaktivera en del nycklar, främst för #Far Cry 4.

Enligt Gameinformer, som haft email-korrespondens med en talesperson, har de som aktiverat sin nyckel och börjat lira spelet återigen getts access medan nycklar som inte använts fortsatt är låsta.

After further investigation into the matter of keys that were fraudulently purchased on EA's Origin store, we are reinstating keys for consumers who already had successfully activated and started playing the games. Any remaining fraudulently obtained and resold keys have been deactivated.

We are working with EA to prevent situations like this from happening again, and we will continue to deactivate keys that are found to be fraudulently obtained and resold. We strongly recommend that players purchase keys and downloadable games only from the Uplay shop or trusted retailers.

Bilar har visserligen andra lagar alltid när man köper en bil har du skyldigheten att kolla upp vem som står på bilen. Så bilar är ett dåligt exempel. Men däremot om du lånar ut något till mig i fast egendom tillex datorn och jag säljer den vidare, så... 05/02 Japp det har du helt rätt i det var 7 år sedan de ändrade lagen för stöldgods. Men detta är inte stöldgods detta är bedrägeri och då finns fortfarande god tro lagen kvar. Om du till exempel lånar ut din dator till mig, så kan jag sälja den. Köpare komme... 05/02 För att få företag som t.ex fast2play att fortsätta vara goda nog att göra sådana saker som pengar tillbaka så skulle jag höra av mig till dom om det. Så det inte slutar med att g2a osv. Aldrig mer betalar tillbaka. Handlar lite om att få företagen att... 04/02 Nu är jag nyfiken och förrvirrad på samma gång. Fick tillbaka pengarna av mitt ex på Far Cry 4 från CD key retailern - och nu har nyckeln återaktiverats igen på Uplay. Kan dem som jag köpte ifrån be om få tillbaka pengarna? 03/02 Ok, då säger Ubisoft till återförsäljaren "du har köpt med stulna kreditkort, vi spärrar dessa". Och så får slutanvändaren behålla sin spärrade nyckel. Mycket bättre. 03/02 Vi har väl alla skrivit en doktorsavhandling i konsumenträttsjuridik? Eller är det bara jag? ; ) 03/02 Helt otroligt vad folk spyr ut sig saker som dom inte har en aning om. 03/02 Ni som säger att god tro inte längre existerar bör tänka om. God tro finns inte längre när det gäller köp mellan privatpersoner. Köper du däremot varan av ett företag så är det annorlunda. Vid köp av ett företag så har du rätt till din vara oavsett om... 03/02 Jag kan garantera dig att om du köpt en stulen bil, god tro eller inte, så kommer du inte att få behålla den. Detta är ingen skillnad i det avseendet. 03/02 va fääen....seriöst jag hatar ubi lika mycket som min granne men här har dom inte gjort något fel...god tro uppe i mitt håriga arsele, som vissa har sagt innan så finns det inget som heter god tro, stöldgods är stöldgods... 03/02
Skicka en rättelse