Gamers i den omstridda området hamnar i kläm på ett oväntat sätt.

Gamers på den av Ryssland ockuperade Krim-halvön möttes igår tisdag av beskeded att de inte längre hade tillgång till sina Battle.net-konton, och såldes inte kunde spela exempelvis World of Warcraft eller Diablo III. Det rapporterar The Moscow Times.

Utelåsningen är ett resultat av de sanktioner som USA och EU införde efter Rysslands agerade förra året, då man intog Krim-halvön och lät genomföra en hårt kritiserad folkomröstning som slutade i att 97 % av befolkningen röstade för att området skulle ansluta sig till Ryssland. Sanktionerna tillåter nämligen inte amerikanska företag att investera eller erbjuda tjänster till företag i området.

Enligt ryska spelsajten Geektimes.ru möttes spelarna på Krim av beskedet att "I enlighet med rådande handelsregleringar, har vi laglig rätt att suspendera ditt konto."

Redan i februari kom rapporter om att konton stängts ner, men nu verkar det alltså vara allrådande policy.

FZ kommer att följa utvecklingen på Krim.

Har aldrig sett så mycket statistik och diagram i kommentarsfältet. 14/04 LoffeLuff Vet vad han snackar om. Kul att vissa tror att han jobbar för putin dock...eller kanske snarare skrämmande. Propaganda at work right there. Maktens män har alltid genom alla tider velat behålla sina positioner, och det har dom alltid gjort del... 14/04 Det var en jäkla tur för danskarna att dom inte lyckades erövra Sverige på Gustav Vasas tid, annars hade dom inte fått spela spel idag. 12/04 Industrialiseringen hade börjat långt före kriget, men var långt ifrån sin fulla potential. Industrierna flyttades till Ural och en del är kvar där än idag. Bara mellan -29 och -33 fördubblade man sin kapacitet. Vid -38 var den nästan fem gånger större... 10/04 De sista raderna må vara skeva men absolut inte värre än dina egna tokigheter om att Bundswehr är en del av den amerikanska försvarsmakten. Därtill är dessa kommentarer inte skrivna av samma person som redovisat kvantiteten av land-lease. Men om du har... 10/04 Sidan du länkar till är skriven av någon knäppgök "It should be kept in mind that Russia was an ally of Japan throughout the war" . Siffrorna är opålitliga. Sovjetunionen hade en omfattande gruvdrift och stålindustri bland annat. Jag har svårt att se... 10/04 Vilka projekt då? Berätta gärna. Ang metall och lend-lease... http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/pearl/www.geocities.com/Pentagon/6315/lend.html De där tusentals loken får du gärna berätta mer om, särskilt som det är allmän kännedom att det sovje... 10/04 Projektet ger vatten åt Kerchområdet, inte hela Krim. Andra projekt löser att juntan dämde upp vattnet uppströms, på andra håll. Ang amerikansk metall och liknande är det dravel. Utrustning skickades, som hjälpte, men det är fortfarande bråkdelar av de... 10/04 Ja, man valde att slåss mot USA eftersom USA utgjorde ett strategiskt hot mot Japanerna som saknade egen olja. Japanerna hade väldigt lite att vinna på att öppna en front mot Sovjet och avstod därför, trots press från tyskarnas sida att göra det. Ungefä... 10/04 Säkert, större delen av röda armén hade ingen stridsvana och den politiska tillförlitligheten krävde krångliga styrsystem. Utrensningen var förmodligen till allra största delen bra, men den kan ha gjorts med idén om att ett krig skulle vara lite mer avl... 10/04
Skicka en rättelse