Ni som hängt med ett tag och var med när peka och klicka-genren formades minns förstås #The Secret of Monkey Island. Nu har det gått hela 25 år sedan lanseringen av äventyret där vi får följa med wannabe-piraten Guybrush Threepwood på en hisnande resa ut på haven.

För att fira delar spelseriens skapare Ron Gilbert med sig av anekdoter i sin blogg, och uppmanar #Disney – som äger varumärket – att höra av sig till honom angående att göra ett nytt spel.

– Jag vet inte om jag någonsin kommer få göra ett nytt Monkey Island. Jag föreställde mig alltid serien som en trilogi och jag hoppas att jag får göra det. Monkey Island ägs nu av Disney och de har inte visat något intresse för att sälja varumärket till mig. Jag vet inte om jag kan göra Monkey Island 3a utan fullständig kontroll över arbetet, och för att göra det måste jag äga det. Disney: ring mig.

Gilbert var aldrig med och utvecklade den tredje delen i serien, #The Curse of Monkey Island, och erkänner det inte som ett "riktigt" Monkey Island-spel. Många anser dock att det är ett väldigt bra spel (jag ställer mig till den skaran) – något som återspeglas i ett Metacritic-snitt som är högre än de två tidigare delarna i serien.

Skicka en rättelse