Att en högljudd klick spelare gärna tar till svordomar och personangrepp när det går dåligt i onlinespel vet vi sedan tidigare. Bland annat #Riot Games har börjat bekämpa svineriet med gott resultat, och nu följer #Blizzard efter i sitt #Heroes of the Storm.

Blizzard har måhända inte fullt lika storslagna planer som Riot, men kommer i varje fall att omarbeta sitt system för att rapportera bråkstakar i nästa patch. I ett blogginlägg visar de upp den nya strukturen:

Klicka för mer information
 • Abusive Chat
  – Insults, cruelty, or ongoing harassment directed at one or more players.
  – Hate speech
  – Real life threats

 • Intentionally Feeding
  Player intentionally and repeatedly gets their hero killed in order to anger allies or feed XP to the enemy team.

 • AFK/Non-Participation
  – Player is idle or inactive for an extended period of time during a game.
  – Player is present, but has given up or refuses to take part in the game.

 • Cheating/Botting/Hacking
  Suspicious behavior which indicates the player may be using third-party software or hack programs to gain an advantage during a game.

 • Inappropriate Name
  Character names or BattleTags that are offensive, insulting, bypass the mature language filter, or are otherwise considered objectionable.

 • Spam
  – Excessively communicating the same phrase, similar phrases, or pure nonsense
  – Blatant or repeated advertising for third party websites

Syndarna som blir konsekvent rapporterade kan komma att bli avstängda eller till och med bannade. Ett annat vapen mot otrevligt beteende är att Blizzard helt enkelt stänger av chattfunktionerna. Första gången blir de straffade i 24 timmar. Sedan dubblas tiden för varje bestraffning, utan någon övre gräns. Brukar du spotta och svära på medspelarna lär du med andra ord få vänja dig vid att inte bruka chattfunktionerna, annat än i grupper du själv skapat tillsammans med vänner.

Läs mer på battle.net.

Bra, man blir alltid så innerligt trött på alla dessa know-it-all som tycker att man är dålig för att man inte spelar som de vill. Väx upp, vi spelar i rank 38 - hade du varit bra hade vi inte spelat med varandra. Om du förlorar hela tiden kanske, JUST... 09/09 Känns som jag hamnar med dessa hela tiden. Först låg jag runt rank 24, nu kommer jag inte ens förbi rank 38 på grund av dåliga spelare. Sen kan det hoppa igen till rank 30 och sen tillbaka till 38...rätt tröttsamt. Vissa matcher är så lätta att man vunn... 09/09 Fast alla vet att det det förstås inte stämmer. Alla som blir bannade är alltid sååååå snälla och rara och kan inte får allt i världen förstå hur de kan bli så orättvist behandlade. Jag brukade trolla och retas ganska mkt innan, aldrig raga men typ reta... 09/09 Undrar om det någonsin kommer att släppas ett MOBA vars spelarbas inte är en enda stor cancersvulst. Verkar vara något i genren som lockar fram de allra värsta "gamers". 09/09 Alltså ärligt talat - jag förstår att att man vill åt troll, men det är fruktansvärt irriterande att lira med nötter. Jag är där för att ha kul, inte för att lära upp ett arsle som spelar på fel rank. Jag blir aldrig klagad på - ni som blir det - förtjä... 08/09 Ingen rök utan eld. Det krävs väääldigt mycket om du ska bli bannad i LoL, och två gånger dessutom. Då har du med 99.9% säkerhet gjort något. Sett folk som har över 1k spel chat restriction och inte blivit bannade, så ja du har nog gjort något. Antaglig... 08/09 Skulle mer säga att det är 2 av 10. Eller så har du otur och jag tur med vilka vi hamnar med. Bättre att blocka de få som klagar än att stänga av chatten. Särskilt med tanke på att det händer ibland att folk väldigt trevliga och roliga. 08/09 Bra att Blizzard också förösker städa upp bland nötterna! Har 1100+ timmar i LoL och jag tycker nog att LoL har aldrig varit bättre än vad det är nu. Sen upplever inte jag särskilt mycket av sånt här just i min divison(elo). Mest någon enstaka gång som... 08/09 Anledningen till att jag slutade spela LOL. loggade in efter ett halvår och såg att jag hade 17 games rank låst (måste spela normal) och 32 games utan chatt. Jag skriver sällan och är mest posetiv. Folk uttnyttjar detta systemet och rapporterar ändå.... 08/09 Inte så vanligt på/i Diamond League eller Master League (hotslogs.com) Är snarare ganska vanligt att man får whispers med "well played!" eller "I like how you used that skill in that teamfight!" 08/09
Skicka en rättelse