Grattis (?), du kan köra igenom det i VR.

Det kom kanske inte som någon överraskning att #Capcom gör #Resident Evil 7, och under nattens E3-konferens från #Sony blev skräckspelet officiellt avtäckt.

Den här gången vankas fasor från förstapersonsvy, och därtill med en Playstation VR-hjälm på skallen om du spelar PS4-versionen. Spelet släpps nämligen också till Xbox One och Windows (via Steam och Windows Store), och releasen är satt till den 24 januari 2017. Det finns i nuläget inga uppgifter om stöd för andra VR-lösningar (Rift, Vive).

Handlingen är förlagd till nutid, och följer direkt efter #Resident Evil 6. Det hela drivs av den nya, egenutvecklade spelmotorn RE Engine, som ska innehålla verktyg för att bygga en habil virtual reality-upplevelse.

Intressant nog släpptes en demoversion samtidigt som spelet presenterades. Dessvärre finns den endast till PS4, därtill måste du vara PS Plus-prenumerant för att komma åt den. Så pressrelease-snacket om "free demo" känns lika korrekt som det gamla uttrycket att krig är fred.

Nåväl. Här har du en första trailer från Resident Evil 7.

Jag fick starka Condemned: Criminal Origins-vibbar. Det kan ha att göra med att jag oftast inte spelar mer än ett spel per år nu för tiden. 14/06 Jag trodde nästan de väckt liv i P.T/Silent Hills när detta dök upp under Sonys konferens. Det var så likt att det till och med hade ett demo redo att ladda hem på en gång. :D 14/06 Förmodligen en av dom bästa utannonseringen någonsin. Att Resident Evil 7 kunde bli detta, är ganska otroligt. Om spelet blir bra, är en annan fråga, men hur det blev utannonserat är riktigt coolt. 14/06 Jag är helt okej med att Resident Evil 7 är first person horror Varför? För vi får många spel nu, de alla tilltalar olika resi-fans RE7 = new horror fans Resident Evil Remake 2 = old horror fans Umbrella Corps = action/multiplayer fans Sen utspelar sig... 14/06 För att RE-konceptet inte har fungerat sedan RE4 medan PT blev hyllat till skyarna? 14/06 Håller med, så sjukt utjötat med all pew pew action i RE spelen idag.. Ettan var guld värd, och detta ser fantastiskt ut! 14/06 Låter som jag blev betydligt mer taggad av den här trailern än FZ-redaktionen. Kändes inte alls som en direkt fortsättning på den trötta 6ans action utan mer skräck. Håller tummarna! 14/06 Något jag inte kunnat säga det senaste året med min xbox men.."SOO MANY GOOD GAMES!!!" 14/06 Kommer bara vara Första Person enligt Capcom. Ps. Vad jag hört verkar det just nu gå att registrera ett "nytt" konto så får man 2 veckor med PSN+ gratis, vilket ger en tillgång till Teasern. Inget att göra för icke PS4 spelare dock. 14/06 Är det sagt nåt om spelet kommer vara tredje person eller är det bara första person? Och det är bra att dom riktar in sig mer på skräcken 14/06
Skicka en rättelse