Inget varar för evigt.

Den finske fysikstudenten och utvecklaren av modden Cinematic Tools fick en hel del uppmärksamhet efter att ett flertal otroligt vackra screenshots började dyka upp från 2016 The Division. Bland annat av spelfotografen HodgeDogs.

Verktyget låter spelare ta kontrollen över spelets kamera och fungerar även till spel såsom Battlefield 1, Dark Souls 3 och Star Wars: Battlefront 2.

Nu berättar han däremot att det roliga är över och att han fick ett ”trevligt” litet mail av utvecklarna där de bannar honom på livstid för att brutit mot spelets Code of Conduct. Troligtvis för att ha utvecklarna inte tillåter att spelet moddas.

Varpå Julian Gerighty, creative director på Ubisoft, svarade att han personligen ska undersöka detta samt att han uppskattar Mattis arbete. En rimlig slutsats är alltså att det rör sig om en automatiserat utskick.

Håller med dig ang. FZ men det här är ingen mod, det är ett hack som utnyttjar kod som lika gärna kan användas för att fuska i spelet. 'Bolaget' gjorde alltså det här för att skydda spelarna för i slutändan förstör fuskare och hackar långt mer för spela... 11/02 Ironiskt att det står. "bannad på livstid" Och "Inget varar för evigt" 11/02 Nu var det här inte i närheten av att "piska på aggressioner emot utvecklare", men FZ är inte ett av Dataspelsbranschens organ. Vi skriver om sådant vi tycker är intressant både för oss själva och besökarna. Att den här modden skulle kunna leda till ban... 11/02 Jag kopierar en tidigare post helt enkelt till svar. 11/02 Otroligt vackert spel, nästan så man blir sugen på att börja lira det igen! 11/02 Jag är först fram att kritisera FZ när de gjort gjort fel, men hur tänker du här? Att bolagen slår mot moddare förstör bara för spelare. 11/02 Som de flesta här tycker jag en iaf preliminär ban känns rimlig. Lite skärpning FZ för att piska på aggressioner emot utvecklare med bristfällig information och ledande texter. Visst, det får klicks - fram tills att folk slutar skriva in URLen till att... 11/02 Man skulle istället ge dessa moddare som gillar att förändra färgsättning och dylikt så som SweetFX etc, en plattform som utvecklare kan säkerhetsklassa och vitlista ifrån auto-ban-bottar. I vissa fall gör de till och med spel mer spelbara, se NieR:Auto... 10/02 @Esri: Precis min poäng, inte så märkligt att han blir bannad för att ha använt något som faktiskt kan klassas som ett fusk. Även om avsikten inte är det. 10/02 Det känns som att om du har möjligeten att få full kontroll över kameran så kan det missbrukas och då ska det inte vara tillåtet även om han använder det till screenshots så betyder det inte att andra gör det. Beroende på hur den fungerar så känns det... 10/02
Skicka en rättelse