Trots att Bioware "vill göra mindre spel" har James Ohlen valt att lämna studion då han "behöver jobba med något mindre, mer personligt". Det känns som slutet på en era.

Ohlen har varit med Bioware i 22 lång år och något som sticker ut är hans roll som lead designer för 1998 års superklassiker Baldur's Gate. Det var han även för de älskade rollspelen Baldur's Gate II och Dragon Age: Origins. På det enormt imponerande spel-cv:et finns även titlar som Star Wars: Knights of the Old Republic, Neverwinter Nights och Jade Empire.

Under senare år har Ohlen jobbat med Mass Effect: Andromeda och Anthem. Nu säger han:

Sagt och gjort. Ohlen gör inte som många andra. Han tar inte paus för att fundera över nästa steg utan har redan tagit det. Det "roligaste jag någonsin hade på Bioware var som lead designer för Baldur's Gate 1+2 och Neverwinter Nights" och han har varit "En D&D-fantatiker sedan jag var 10 och vill vara en del av det igen". Sedan ger han oss länken arcanumworlds.com.

Arcanum Worlds is a publishing venture formed by a small group of passionate veterans from the video games industry. We build epic adventures for the world's greatest roleplaying game.

Det återstår att se om studion kommer bygga digitala spel i framtiden. Det låter inte direkt som att det är fallet och Ohlen vill ju ta "en paus från branschen". Första projektet är i alla fall detta:

Det skulle inte förvåna någon om den "mystiska författaren är" Drew Karpshyn som för några månader senare lämnade Bioware (igen) för att bland annat skriva romaner och frilansa.