Sony har till slut släppt sitt hårdnackade motstånd mot att låta PS4- och Xbox One-spelare mötas i samma spel. I går fick PS4-versionen av Fortnite crossplay-stöd, så att samtliga plattformar kan möta varandra och man kan använda samma konto på alla.

Men om du hoppats på samma sak för Fallout 76 får du tänka om. Det finns inga crossplay-planer för spelet, säger kommunikationschefen Pete Hines i en tweet efter Sonys crossplay-besked. Han tillägger att det inte finns några crossplay-planer i nuläget, och att han inte vet om det någonsin kommer komma på tal.

Crossplay i Fallout 76 var visserligen inte heller att vänta. Nyligen sa Bethesda-chefen Todd Howard att Sony sätter käppar i hjulen för crossplay och "inte är så hjälpsamma som vi hoppats". Men Hines säger som synes att det finns flera orsaker till uteblivet crossplay, så vi ska kanske inte ge Sony hela skulden.

FZ:s Anabelle Lancelot är i färd med att provspela Fallout 76, och inom kort bjussar hon på en matig presentation av livet efter kärnvapenkriget. Undrar du något om spelet? Be henne ställa frågan direkt till Bethesda!

Fallout 76 släpps till pc, PS4 och Xbox One den 14 november. I oktober väntar betatestning, som du måste förboka spelet för att få tillgång till.