Utbudet på Nvidias streaming-tjänst blir allt svagare.

Nvidias tjänst för spelströmning Geforce Now har drabbats av ytterligare ett bakslag, och denna gång är det utgivaren 2K Games som krävt att deras spel ska tas bort från tjänsten. Nvidias Cory Banks skriver på det officiella forumet att spelen tas bort med omedelbar verkan, men att man arbetar med 2K Games för att återigen kunna inkludera dem i framtiden.

2K Games har bland annat gett ut Borderlands 3, en hope NBA-spel, Civillization och Xcom-spelen, så det är en ganska svidande förlust för grafikkortsjätten.

Tidigare har både Activision Blizzard och Bethesda krävt att deras spel inte ska vara tillgängliga genom tjänsten, och indieutvecklaren Hinterland Studio fick dem också att ta bort deras spel The Long Dark, trots att de ska ha erbjudits ett grafikkort som plåster på såren.

Skicka en rättelse
Nja, jag håller inte med om det riktigt. Det vi behöver är att utvecklare/utgivare och företag som erbjuder tjänster för att streama spel eller liknande kan komma överrens på ett vettigt sätt. Att tvinga fram att utvecklare och utgivare inte får kontrol... 09/03 Förutom då möjligen att dom får ett eller flera sålda spel på steam som dom kanske annars inte får? Eftersom att vederbörande i frågan kanske inte alls har en dator kapabel att köra spelet på en bra nivå. MEN får det via GFN? Det här är som vanligt en... 09/03 Din licens gäller ej moln baserad hårdvara utan bara lokal. Och gfn ger ju inte utvecklaren och publisisten synlig vinst en lösning kan vara 10kr/minuten(som publisten har laglig rätt till för dom måste tjäna på det 0/0 funkat ej resten kommer sticka... 09/03 GFN splittrar ju dock inte något. Så du är lite ute och cyklar. 09/03 Även tjänsten som är gratis är del av en affärsverksamhet (kommersiellt syfte) och är ajja-bajja enligt EULAn. Den ser ut att vara där för att få folk att börja använda tjänsten som kostar pengar. "Nämen är din session slut, den varade bara en kort stun... 08/03 Tja, det finns ju som sagt två varianter varav den ena är gratis. Så det håller ju ändå inte. 08/03 Precis. Jag tror det ligger mycket i att Nvidia riktat in sig på just spel i sin marknsadsföring, och att de försöker göra saker lättare för sina kunder genom att t.ex. förinstallera dem osv. Hade det bara handlat om att hyra en dator som många hävdar,... 08/03 Du kan ställa din dator vart du vill, serverhall, källaren, bilen eller på månen och spela på den. Nada problemas. Problemet med GFN är det komersiella syftet, det gillar inte en vanlig EULA. Så Nvidia behöver tillstånd att använda spelet för komersiell... 08/03 OM nu utvecklarna skall ha ytterligare en del av kakan så får de börja med att sänka priset på spelen som då skulle köras på GFN. OM så var fallet så skulle iaf jag kunna säga, OK på deras giriga klåfingrighet. Kan tillägga att jag inte använder GFN sjä... 08/03 Spel du du betalt för på steam och även de på dvd kommer med en licens som du accepterar. Denna licens är olika från spel till spel. Om steam inte längre får sälja en produkt och måste ta bort den så har de nog haft en klausul som säger att de fortfaran... 08/03