Radioprogrammet och podcasten P3 Spel kör en sista höstsäsong, sedan tackar gänget för sig. Det skriver de själva på Instagram. Beslutet har fattats av P3:s kanalansvariga, Caroline Pouron, berättar man. Spelbevakningen kommer att fortsätta, men då istället via P3 Nyheter.

Via Discord låter trion Anton, Tobias och Elisabeth hälsa sina lyssnare att de inte heller gillar beslutet, och uppmanar alla som vill att kontakta programansvariga eller lyssnarservice.

Trion lovar att göra det "bästa möjliga" av tiden som är kvar, med streams, dokumentärer och spelbevakning fram till årsskiftet. Finalen blir en veckas streaming i samband med Musikhjälpen.

Höstens säsong av P3 Spel blir den sista. Efter nästan 10 års tid kommer P3 Spel snart nå vägs ände, och programmet lägger ner vid årsskiftet. Det har varit tio år av skratt, tårar och kärlek när vi i redaktionen och de gamla veteranerna har gett er Sveriges främsta spelbevakning i form av poddar och på senare år även dokumentärer, streams och nyhetsbevakning på Instagram. Men tyvärr så har allting ett slut, och så även P3 Spel.

För dig som vill ha spelbevakning i podformat finns Fragzone sedan ett år tillbaka som podd.