ESRB skvallrade om det redan i tisdags, men nu är det officiellt: Ghost of Tsushima ska få en Director's Cut-version till Playstation 4 och Playstation 5 den 20 augusti. Utöver allehanda förbättringar så inkluderar den framförallt ett nytt kapitel av Jins berättelse, och det utspelar sig på den nya ön Iki, eller Ikishima.

Tvärtemot vad som tidigare ryktats är det ingen fristående expansion, utan som sagt en del av denna nya utgåva. Äger man redan spelet så kommer det att kosta $19,99 att uppgradera till Playstation 4-versionen av Director's Cut och $29,99 för Playstation 5-versionen.

Utöver den nya ön och dess nya innehåll kommer denna utgåva även med lite annat smått och gott. Playstation 5-versionen får till exempel stöd för Dualsense-kontrollens haptiska feedback och adaptiva avtryckare. Tack vare maskinens förmåga att köra mellansekvenserna i realtid kommer vi även att få ordentlig lipsync för de japanska rösterna, men bara på PS5. Det vankas även högre bilduppdatering samt upplösning och snabbare laddningstider för denna next gen-version.

En patch är dessutom på väg till alla som äger spelet, Director's Cut eller inte, som bland annat kommer lägga till fler kontroll-layouter samt en lock on-funktion i striderna. Även multiplayer-läget Legends ska få lite nyheter, inklusive ett helt nytt spelläge, men det vill inte utvecklaren Sucker Punch snacka om än.