Half-Life: Alyx och Black Mesa gav oss blodad tand, och nu vill vi ha mer Half-Life. Och det tycks vi få, även om det inte är från ett officiellt håll. Half-Life 2: Remastered Collection har dykt upp på SteamDB, men ska inte vara associerad med Valve.

Istället är det Filip Victor & Co. som står bakom den – skaparna av modden Half-Life 2: Update, som renoverar originalspelet med bland annat bättre ljus, skuggor och partikeleffekter. Denna remastrade samling ska enligt uppgifter inkludera både Half-Life 2 och de påföljande episoderna. Vi vet inte till vilken grad de kommer att fixas till, men med tanke på att det var bra många år sedan Half-Life 2: Update släpptes, är det nog inte omöjligt att de jobbat på den ett tag.

Och helt inofficiellt verkar projektet faktiskt inte vara, åtminstone inte enligt Tyler McVicker, som ofta rapporterar om olika förehavanden hos Valve. I en tweet säger han att projektet har fått Valves samtycke, vilket inte är helt långsökt med tanke på att de tillät Black Mesa att utvecklas som ett kommersiellt projekt.