Förra årets Mortal Kombat-film kom, sågs och... fick ett helt okej mottagande. Trots den sjukt träiga huvudkaraktären Cole Young drog filmen in gott om kosing, och Warner Bros. ska ha blivit positivt överraskade. Filmens upplägg visade tydligt att de hade uppföljare i åtanke, och nu har de bekräftat (via Deadline) att arbetet på den har börjat och att Jeremy Slater kommer att skriva manus.

Slater har på sistone varit på tapeten eftersom han varit med och skrivit samt producerat den kommande superhjälte-miniserien Moon Knight – den där trailer-responsen främst har kretsat kring Star Wars- och Dune-skådisen Oscar Isaacs något märkliga brittiska accent. Innan dess var Slater bland annat inblandad i The Umbrella Academy, The Exorcist-serien och Fantastic Four-filmen.

Vilka av skådespelarna som återvänder för den andra filmen vet vi inte, men Joe Taslim – som spelade Sub-Zero – har åtminstone uppgett att han skrivit kontrakt för inte mindre än fem filmer. Att det blir så många är givetvis ingen självklarhet, utan hänger helt på hur bra de kommande filmerna presterar.