I går fick vi en uppdatering från utvecklarna om vad som händer med Halo Infinite och vilka uppdateringar vi har att se fram emot. Dessvärre hade de med sig en del dåliga nyheter, där den främsta är att ett utlovat spelläge inte längre kommer att komma till spelet.

Det rör sig om samarbetsläget på delad skärm för kampanjen, som vi frestats med sedan lång tid tillbaka och som ursprungligen skulle släppas tidigast i maj 2022. I slutet av förra året lyckades någon till och med glitcha igång splitscreen-läget, om än i ett instabilt tillstånd. Men någonstans på vägen har 343 Industries uppenbarligen stött på patrull, för i gårdagens uppdatering meddelade de att splitscreen-läget för kampanjen har lagts ner.

Hoppet är dock inte ute för dem som vill spela igenom kampanjen tillsammans med någon, eftersom vi från och med 8 november kommer att kunna lira igenom den i co-op online. Samma dag släpps dessutom det efterlängtade Forge-läget i betaversion, som låter spelarna bygga egna banor och spellägen. Till detta släpps två nya multiplayer-kartor som skapats helt i Forge, lite som en demonstration av vad man kan göra.

Hela färdkartan för hösten och vintern finner ni nedan.