Utvecklingen av The Day Before har varit en minst sagt intressant resa. Det senaste som hänt är att utvecklaren Fntastic lovade en oklippt gameplay-video innan spelet skulle släppas i mars, men istället försvann spelet från Steam samtidigt som det försenades till november, bland annat på grund av att någon annan ska ha lyckats varumärkesskydda namnet på spelet. De ändrade sig dock i efterhand och sa att förseningen redan var aktuell innan varumärkesstrulet.

Men nu har till slut gameplay-videon släppts, och som utlovat är det tio minuters oklippt gameplay. Den följer två spelare som börjar i utkanten av spelets storstad och sedan rör sig in i den. Det händer väl inte sådär jättemycket, men vi får se hur de länsar hus och butiker, använder spelets system för att skapa grejer (crafting) och utforskar staden, som verkar innehålla en hel del byggnader man kan gå in i.

Kommentarerna till videon är dock allt annat än nöjda, och menar att den är alltför händelselös och spelvärlden på tok för död, kombinerat med de obligatoriska anklagelserna om att allt är en bluff och att spelet inte existerar.

Förhoppningsvis tar Fntastic till vara på den extra utvecklingstiden för att faktiskt leverera något vettigt.