Året hade knappt hunnit börja innan det började storma kring Ubisoft, som skrotade ett antal spel (igen!) och visade upp röda resultat. Nu ryktas det att Ubisoft tar till sin tryggaste snuttefilt, och planerar ytterligare fyra Assassin's Creed-spel. Det vill säga: utöver dem som är på gång.

I år ska Assassin's Creed Mirage släppas, och framöver spelen som fått kodnamnen Red (feodala Japan), Hexe (sägs kretsa kring häxprocesserna i Tysk-romerska riket) och Jade (mobilspel i Kina).

Enligt källor som Insider Gaming varit i kontakt med jobbar Ubisoft alltså på fyra AC-spel till, då speljätten bestämt sig för att gå "all in". Med tanke på hur det stormat och det faktum att Assassin's Creed ständigt säljer som smör är det kanske ett logiskt beslut – om än inte så kreativt.

Vi vet att ett av de fyra spelen är Project Invictus, ett multiplayer-spel från For Honor-folk. Titlar med kodnamnen Nebula, Raid och Echoes ska också vara på gång, från olika Ubi-studior med olika spelstilar. Ubisoft Sofia, studion bakom Assassin's Creed Liberation, pitchar Nebula som ska ta oss till Indien, Medelhavsområdet och aztekernas imperium.

Ubisoft Chengdu har å sin sida Raid i sikte: pve och co-op för fyra. Slutligen har Ubisoft Annecy lyft Echoes, med multiplayer-fokus. Men ha i åtanke: allt detta är i nuläget rykten och inget annat.

Återgång till årliga släpp?

Intressant nog säger Insider Gamings källor att Ubisoft också planerar att återgå till årliga släpp av Assassin's Creed. Senaste storspelet i serien, Valhalla, släpptes hösten 2020. I år släpps Mirage och, enligt ryktet, även VR-spelet Nexus. Under 2024 hävdar man att Red släpps, spelet som äntligen tar serien till feodala Japan. Invictus 2025 och Hexe 2026. Men ånyo påminner vi: rykten.

Ubisoft har närmast kroniskt försenat sina spel vilket gör datumuppgifterna ännu lite skakigare.